Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020: Cosmos Expert Tips

Οι Cosmos Fitness Coaches είναι μαζί σου για να συνεχίσεις την προπόνηση σε κάθε συνθήκη! Γι ‘ αυτό σου παρουσιάζουμε τον απόλυτο οδηγό για να συμμετέχεις στον 1o Virtual Μαραθώνιο της Αθήνας 2020.

Ο 38ο Μαραθώνιο Αθήνας, που φέτος μετονομάστηκε σε «Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020», μία special έκδοση μαραθωνίου, που θα θελήσουν ακόμα περισσότεροι δρομείς να ζήσουν, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, για αυτό ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας αποφάσισαν να προγραμματίσουν τον virtual αγώνα από τις 08 έως 22 Νοεμβρίου, δίνοντας την ευκαιρία στην δρομική κοινότητα να συμμετέχει κανονικά σε αυτό που περιμένει με ανυπομονησία κάθε χρόνο.

Πως μπορείς να Συμμετέχεις στον Virtual Μαραθώνιο;

Όσοι αποφασίσουν να συμμετέχουν τελικά στον Virtual Μαραθώνιο, πρέπει να επιλέξουν την διαδρομή που θα τρέξουν, μεταξύ 5χλμ ή 10χλμ, την οποία μπορούν να πραγματοποιήσουν οποιαδήποτε μέρα εντός του διαστήματος 08 έως 22 Νοεμβρίου. Οι δρομείς έχουν την δυνατότητα να τρέξουν την συγκεκριμένη απόσταση όσες φορές θέλουν, προκειμένου να βελτιώσουν τον χρόνο τους κάθε φορά.

Οι δρομείς πρέπει αρχικά να κάνουν την εγγραφή τους στον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, όπου θα τους σταλεί μέσω email ο προσωποποιημένος αριθμός συμμετοχής για τον αγώνα, μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής του. Με την εγγραφή του, ο δρομέας θα λάβει ένα αναμνηστικό μετάλλιο, ένα επίσημο adidas running t-shirt της διοργάνωσης και Δίπλωμα Συμμετοχής.

Cosmos Expert Tips για Μαραθωνοδρόμους

Για να μπορείς να συμμετέχεις αποδοτικά σε διάφορους Μαραθωνίους που λαμβάνουν χώρα μέσα στον χρόνο είναι σημαντικό να ακολουθείς μερικά steps, που θα σε βοηθήσουν να είσαι σε φόρμα και να βγάλεις εις πέρας τα χιλιόμετρα που έχεις επιλέξει, όπως φαίνονται παρακάτω.

1. Προπόνηση + Φορμάρισμα = Επιτυχία!

Η προετοιμασία για τον Μαραθώνιο διαφέρει ανάλογα με το επίπεδο του εκάστοτε δρομέα και τα χιλιόμετρα που έχει βάλει στόχο να ολοκληρώσει. Είναι σημαντικό να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα σταδιακά καθημερινά, ώστε να αποφύγουμε τυχόν τραυματισμούς και κακώσεις μυών.

Αφού έχουμε φτάσει τον χιλιομετρικό στόχο μας, είμαστε έτοιμοι για το λεγόμενο «Φορμάρισμα», που διαρκεί περίπου 2 εβδομάδες πριν τον Μαραθώνιο και αναφέρεται στην μείωση της δυναμικής επιβάρυνσης της προπόνησης, για να επιτύχεις την κορύφωση της απόδοσης στον αγώνα.

2. Διατροφή & Μαραθώνιος

Όπως κάθε άλλη άσκηση, έτσι και η ενασχόληση με τους μαραθωνίους απαιτεί μία ισορροπημένη διατροφή και καθημερινότητα, που θα σου χαρίσει την μέγιστη απόδοση. Είναι σημαντικό οι επαγγελματίες δρομείς να συμβουλεύονται ειδικούς διατροφολόγους, που θα δημιουργήσουν customized διατροφικά προγράμματα για τον καθένα.

Από την άλλη ένας «αρχάριος» δρομέας πρέπει να έχει στο νου του, να καταναλώνει ημερησίως τροφές που περιέχουν γύρω στο 50% – 60% υδατάνθρακες, πλούσιες σε πρωτεΐνες και ελάχιστο λίπος. Επιλέγουμε υγιεινά γεύματα που περιέχουν ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, προκειμένου να επανδρώσουν τον οργανισμό μας σε καταστάσεις υψηλής έντασης προπόνησης.

Τη Δευτέρα 9/11 στις 11:00 συντονίσου στο Facebook Live με τον Cosmos Fitness Coach, για περισσότερα διατροφικά Tips για το Μαραθώνιο!

Σημαντικό extra tip:  Σωστός ύπνος και Αποθεραπεία.

3. Κατάλληλος Αθλητικός Εξοπλισμός

Η διαφοροποίηση των δρομέων από τους υπόλοιπους που τρέχουν για hobby είναι η εξιδεικευμένη γνώση τους πάνω στον αθλητικό εξοπλισμό. Για έναν Μαραθώνιο είναι απαραίτητο να «εφοδιαστείς» με τα κατάλληλα παπούτσια, που έχουν δημιουργηθεί με σύγχρονες τεχνολογίες αλλά και ρούχα που αποτρέπουν την εφίδρωση και βοηθούν στην καλύτερη κίνηση του σώματος.

Cosmos Expert Picks: Σου προτείνουμε παπούτσια ανάλογα με τη Διαδρομή!

1. Nike Zoom Vaporfly NEXT% Unisex Running

Η ναυαρχίδα της Nike για το run fast, που κάθε δρομέας επιθυμεί να αποκτήσει. Βρες το εδώ

2. Hoka Bondi 7

Ένα εξαιρετικά μαλακό παπούτσι που προσφέρει την απαραίτητη άνεση για να βγάλεις όσα περισσότερα χιλιόμετρα. Βρες το εδώ

3. Nike Air Zoom Pegasus 37

Το παπούτσι αυτό διαθέτει ολοκαίνουργια μονάδα αντικραδασμικής προστασίας στο μπροστινό μέρος και αφρό για τη μέγιστη απόκριση. Βρες το εδώ

4. Asics Gel-Nimbus 22

Αντικατοπτρίζει την άνεση στα runs και με το συγκεκριμένο η Asics το έχει πετύχει όσο ποτέ. Βρες το εδώ

5. Adidas Supernova

Ένα παπούτσι που χάρη στη σόλα του είσαι σε θέση να τρέξεις με καλή απόδοση τα χιλιόμετρα. Βρες το εδώ

6. Under Armour Charged Intake

Η τεχνολογία Charged Cushioning χρησιμοποιεί συμπιεσμένο αφρό για μεγαλύτερη αντοχή, αντικραδασμική προστασία και επιστροφή ενέργειας. Βρες το εδώ

Όλοι οι Cosmos Experts σας εύχονται καλές διαδρομές!

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή