Διάλεξε Σακίδιο & Χάρισε Χαμόγελα ΜΑΖΙ με τα Cosmos Sport

Το ξεκίνημα της Σχολικής Χρονιάς σηματοδοτεί πολλά για κάθε παιδί. Οι σχολικές τάξεις γεμίζουν  χαμόγελα, οι αυλές με παιχνίδια και τα περισσότερα παιδιά επιστρέφουν στην αγαπημένη τους δραστηριότητα. Υπάρχουν όμως και παιδιά που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Το 2020 μας δίδαξε περισσότερο από ποτέ, ότι η ατομική συνεισφορά μπορεί να γίνει συλλογική επιτυχία. Εμπνευσμένοι από το “Together We Make Cosmos a Better Place” και την δύναμη του Αθλητισμού θελήσαμε να προσφέρουμε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη, την ευκαιρία να αθληθούν, με κατάλληλες υποδομές και εξοπλισμό.

Πώς μπορείς να συνεισφέρεις;

Φέτος, το καινούριο σας σακίδιο μπορεί να κάνει κάτι σπουδαίο! Απλώς διάλεξε από το Cosmossport.gr ή από τα 26 Καταστήματα Cosmos Sport  το σακίδιο που θα συνοδεύει εσένα ή τα παιδιά σου στη νέα σχολική χρονιά, κι εμείς θα δώσουμε 1€ από την αγορά σου για τον αθλητικό εξοπλισμό σε 3 επιλεγμένα Ιδρύματα Παιδικής Προστασίας

ΜΑΖΙ χαρίζουμε χαμόγελο σε παιδιά που το έχουν περισσότερο ανάγκη!

Στα Cosmos Sport θα βρεις εκατοντάδες σχέδια σε σακίδια από κορυφαία Brands όπως Nike, adidas, Under Armour και για κάθε style: τρόλεϊ, 3D σχέδια, με σήματα ομάδων και φιγούρες για κάθε γούστο!

Διάλεξε το σακίδιο που θα χαρίσει χαμόγελα εδώ.

Γνώρισε τα 3 Ιδρύματα και τους ανθρώπους τους

Θέλοντας να μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της προσπάθειάς μας, ήρθαμε σε επαφή με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ που λειτουργεί ως αξιόπιστος συνδετικός κρίκος για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα. Σχεδιάσαμε ΜΑΖΙ ένα πρόγραμμα που μέσα από την ατομική προσφορά μπορεί να γίνει συλλογική επιτυχία!


Επιλέξαμε τρία ιδρύματα Παιδικής Προστασίας, που χρειάζονται στήριξη σε υποδομές και εξοπλισμό για αθλητικές δραστηριότητες. Θέτοντας ως βασικά κριτήρια την:


-Ποιότητα και σταθερότητα των δομών φιλοξενίας
-Αποτελεσματική διάθεση οικονομικών πόρων με επίκεντρο το παιδί
-Στρατηγική να αναπτύξει τις ικανότητες και τις δεξιότητες του κάθε παιδιού
-Προετοιμασία για μελλοντική αυτόνομη διαβίωση των παιδιών εκτός Ιδρύματος

1. Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου “Ο Άγιος Αλέξανδρος” , Π. Φάληρο, Aττική

Αποστολή της Στέγης είναι η ενδυνάμωση και κοινωνική εκπαίδευση των κοριτσιών και επιδιώκει συνεργασίες ώστε να λαμβάνουν ποικίλα παιδαγωγικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ερεθίσματα, με στόχο να μεταβούν ομαλά στην κοινωνική ζωή με σεβασμό στην ιδιαιτερότητα και την αυτονομία τους.


Φιλοξενούμενος αριθμός παιδιών είναι 13 κορίτσια, ηλικίας από 13 χρονών έως 18. Αναμένεται να υποδεχθούν 2 νέα κορίτσια μέχρι το Σεπτέμβριο.

“Η γενναιόδωρη προσφορά αθλητικού εξοπλισμού στη Στέγη από την  εταιρεία COSMOSSPORT, θα ενισχύσει την αγάπη των κοριτσιών για άθληση, καθώς θα μπορούν καθημερινά να εξασκούνται, να αναπτύξουν νέες σωματικές ικανότητες, να ψυχαγωγούνται, και να βελτιώνουν το αίσθημα αυτοπεποίθησής τους!”


Έλενα Κόγια, Διευθύντρια της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος»

2. Το Σπίτι της Βεργίνας - Σύλλογος Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας “Πρωτοβουλία για το Παιδί “   

Το Σπίτι της Βεργίνας, ξεκίνησε τη λειτουργία το 2012, με σκοπό τη μακροχρόνια φιλοξενία παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο με στόχο την ανάπτυξη της αυτονομίας των παιδιών μέσα από την εκμάθηση δεξιοτήτων, τη δημιουργική απασχόληση και μέσα από την επικοινωνία σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, σεβασμού και σύνδεσης της καθημερινότητας με τη ζωή της κοινότητας, για να διασφαλίσει την ομαλή κοινωνικοποίηση των φιλοξενούμενων παιδιών.


Σήμερα φιλοξενεί 12 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από 5 χρονών έως 16. Μέσα στους επόμενους μήνες, αναμένεται η ένταξη άλλων 6 παιδιών σε «οικογένεια» στο Σπίτι.


“Τα παιδιά, μικρά και μεγάλα, με την ευγενική προσφορά της COSMOSSPORT θα έχουν στη διάθεσή τους όλη τη γκάμα του αθλητικού εξοπλισμού, για να επιδίδονται σε ομαδικό και ατομικό παιχνίδι. Έτσι επιτέλους θα αξιοποιηθεί και ο χώρος της αυλής μας, που μέχρι τώρα δεν χρησιμοποιείται επαρκώς. Περιγράψαμε στα παιδιά τις νέες δυνατότητες που έρχονται (μίνι ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ, μπάσκετ, μπάντμιντον, τραμπολίνο), μέσα σε έκρηξη ενθουσιασμού. Πρόκειται, μάλλον, για την πιο δημοφιλή δωρεά που έγινε προς το Σπίτι, εδώ κα πολύ καιρό!”


Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος – Πρόεδρος της Πρωτοβουλίας για το Παιδί


3. Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου (Παιδόπολη Νεάπολης) - Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Ν.Π.Δ.Δ.)

Το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου είναι μια δομή κλειστής προστασίας που λειτουργεί από το 1947 με σκοπό την προστασία, τη φροντίδα, και τη ψυχοσυναισθηματική στήριξη των παιδιών. Μακροπρόθεσμος στόχος της δομής η όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία των παιδιών για ομαλή επανένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο, η μόρφωσή τους  και η καλλιέργεια δεξιοτήτων για την επαγγελματική τους αποκατάσταση μετά την αποχώρησή τους.

 
Ο φιλοξενούμενος αριθμός παιδιών είναι 26 αγόρια με το μικρότερο να είναι 7 ετών.

“Οι μικροί μας φίλοι από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Λασιθίου υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τα νέα για την ενίσχυση της δομής και του γυμναστηρίου τους με νέο αθλητικό εξοπλισμό και ευχαριστούν από καρδιάς το COSMOS SPORT για την ευγενική χορηγία!”


Μαρία Δαμανάκη – Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή