8 Tips για Detox μετά τις Διακοπές!

Γράφει η ομάδα διατροφολόγων Nestle NOIAZOMAI, αποκλειστικά για το Cosmos Sport!

Το καλοκαίρι είναι μία εποχή που είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από τους πειρασμούς. Οι διακοπές σε συνδυασμό με τις πολλές ώρες που μένουμε εκτός σπιτιού συνήθως οδηγούν σε όχι και τόσο υγιεινές επιλογές σχετικά με τη διατροφή μας. Είναι πιθανό μετά το καλοκαίρι να παρατηρήσουμε διαφορές στο σώμα μας, γεγονός που δεν πρέπει να μας ανησυχεί διότι υπάρχουν έξυπνοι τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να το επαναφέρουμε.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε τον οργανισμό σας με εύκολο και ομαλό τρόπο:

1. Κατανάλωσε ένα πλούσιο και ισορροπημένο πρωινό που θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια, αλλά και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Επίσης το σωστό πρωινό  θα σου δημιουργήσει κορεσμό και θα σε κρατήσει μακριά από τσιμπολογήματα. Δημητριακά ολικής άλεσης που συνδυάζουν σιτάρι και βρώμη μαζί με ένα ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών και ένα φρούτο, αποτελούν ένα καλό και ισορροπημένο πρωϊνό.

2. Μικρά και συχνά γεύματα. Κατανάλωσε τουλάχιστον 5 γεύματα μέσα στη μέρα σου, 3 κυρίως γεύματα και 2 σνακ. Τα μικρά και συχνά γεύματα θα σε κρατήσουν χορτάτο και θα ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό σου. Μια μπάρα δημητριακών ολικής άλεσης ή 1 φρούτο, αποτελεί ένα σνάκ που θα σου προσφέρει απόλαυση με χαμηλές θερμίδες. Ανακάλυψε εδώ stylish lunchbags για να έχεις πάντα μαζί το φαγητό σου!

3. Καλή ενυδάτωση. Το νερό είναι απαραίτητο για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού. Επίσης θα σας βοηθήσει στην απαλλαγή του φουσκώματος. Προσπάθησε να καταναλώσεις 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα. Διάλεξε ανάμεσα σε 250+ Μπουκάλια & Θερμός για ενυδάτωση on-the-go!

4. Κατανάλωσε τουλάχιστον 5-6 μερίδες φρούτων και λαχανικών μέσα στη μέρα που θα σε εφοδιάσουν με τις απαραίτητες βιταμίνες αλλά και φυτικές ίνες. Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες βοηθά στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και παράλληλα δίνει το αίσθημα κορεσμού, περιορίζοντας την όρεξη. Προκειμένου να το καταφέρεις συνδύασε το μεσημεριανό και το βραδινό πάντα με μια σαλάτα.

5. Αποφύγετε τα τηγανιτά αλλά και τα πολύ λιπαρά φαγητά τα οποία θα αποδώσουν πολλές θερμίδες και πολλά κορεσμένα λιπαρά στον οργανισμό.

6. Σχεδίασε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και πήγαινε σούπερ μάρκετ προκειμένου να είσαι εφοδιασμένος με τα απαραίτητα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να παραγγείλεις fast food και θα έχεις γενικότερα ένα πιο ελεγχόμενο πρόγραμμα διατροφής.

7. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Το αλκοόλ αποδίδει πολλές θερμίδες στον οργανισμό οι οποίες ευθύνονται σε σημαντικό βαθμό για την αύξηση του βάρους μας.

8. Τις μέρες που γνωρίζεις ότι πρόκειται να μείνεις πολλές ώρες εκτός σπιτιού φρόντισε να έχεις ετοιμάσει τα γεύματά σου πριν φύγεις από το σπίτι, έτσι ώστε να μην χρειαστεί να καταφύγεις σε ανθυγιεινές λύσεις της τελευταίας στιγμής. Ανακάλυψε εδώ stylish lunchbags για να έχεις πάντα μαζί το φαγητό σου!

Με τις παραπάνω συμβουλές και την αποβολή του άγχους θα δείτε τον οργανισμό σας να επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση!

Διάβασε ακόμα περισσότερα άρθρα για σωστή διατροφή και ευεξία στο Blog του Νοιάζομαι !

Κουτρουλού Σελήνη-Ελένη, Διατολόγος – Διατροφολόγος.

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή