Ποια είναι η κατάλληλη δραστηριότητα για τους μικρούς μας φίλους;

Η νέα σχολική σεζόν σύντομα θα ξεκινήσει. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα: πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να «εξοπλιστείς» με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη, κι έπειτα να επιλέξεις τη σωστή εξωσχολική δραστηριότητα για το παιδί σου.


Το πρώτο είναι εύκολο αφού τα Cosmos Sport έχουν ετοιμάσει για εσένα ό,τι χρειάζεσαι για το σχολείο. ???? Ποιά όμως θα είναι η δραστηριότητα που θα κάνει τη φετινή σεζόν να ξεκινήσει ακόμα πιο δυνατά και φυσικά θα ταιριάζει στον/στην μικρό/ή μας φίλο/η;


Επιλέξαμε τα πιο δημοφιλή αθλήματα & δραστηριότητες για τα οποία θα αναλύσουμε τα οφέλη και ποια είναι η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσουν τα παιδιά. Πρώτα όμως θα πρέπει να διαβάσεις κάποια σημαντικά tips:



1. Σκέψου τον χρόνο που θα αφιερώνει το παιδί σου

Είτε επιλέξει χορό, είτε μπάσκετ, είτε στίβο, είτε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, θα πρέπει πάντα να μένει ελεύθερος χρόνος για παιχνίδι! Παίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα του παιδιού, κυρίως όσον αφορά τη γνωστική, τη συναισθηματική, τη σωματική, αλλά και την κοινωνική ανάπτυξή του. Άρα πάντα να υπολογίσεις πέρα από τις υπόλοιπες δραστηριότητες και τον προσωπικό ελεύθερο χρόνο του μικρού μας φίλου!

2. Η επιλογή είναι δική του

Σωστά κατάλαβες! Το παιδί σου είναι αυτό που θα επιλέξει το άθλημα που του αρέσει. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί – πριν καταλήξει στην επιλογή – να παρακολουθήσει μερικές δοκιμαστικές προπονήσεις. Υπάρχει φυσικά η περίπτωση το μικρό σου να αλλάξει γνώμη στην πορεία. Δε σημαίνει ότι επειδή άρχισε μια δραστηριότητα πρέπει να τη συνεχίσει!


3. Μην εστιάσεις στο αποτέλεσμα

Επιβράβευσε την επιτυχία αλλά και την προσπάθεια! Δεν έχει σημασία αν η μικρή σου δεν κάνει τέλειες πιρουέτες. Δεν έχει σημασία αν ο μικρός Messi δεν σκοράρει. Ενθάρρυνε την προσπάθεια!


Πάμε να δούμε μερικά από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα αθλήματα όλων των εποχών;


Μπάσκετ

Η καταλληλότερη ηλικία για να  ξεκινήσει το μπάσκετ ένα παιδί είναι από 6 ετών. Το μπάσκετ είναι ένα δυναμικό άθλημα που βελτιώνει την ταχύτητα – σωματική αλλά και νοητική – και την αντίληψη. Φυσικά βοηθάει στην σωματική ανάπτυξη, καθώς είναι ένα άθλημα που βασίζεται στην ταχύτητα και τη δύναμη. Τέλος μιλάμε για ομαδικό παιχνίδι, οπότε χτίζει την κοινωνικότητα, μαθαίνει να ακολουθεί κανόνες όταν χρειάζεται, ενώ μαθαίνει στο παιδί να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του – κυρίως μετά από μια ήττα. Δες όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για το basket που θα χρειαστούν σίγουρα κατά την έναρξή τους οι μικροί αθλητές.

φ
basket για παιδιά


Ποδόσφαιρο

Ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα παγκοσμίως! Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία με το μπάσκετ, καθώς κάνουμε λόγο για ακόμα ένα ομαδικό άθλημα που βασίζεται στην ταχύτητα και τη δύναμη. Η μόνη τους διαφορά; Το ένα παίζεται με τα χέρια, ενώ το άλλο αποκλειστικά με τα πόδια… Οπότε άσε την επιλογή στο παιδί σου! Μία αρκετά καλή ηλικία για να ξεκινήσει είναι επίσης τα 6 χρόνια. Είναι σημαντικό να διαλέξεις προσεκτικά τον κατάλληλο αθλητικό εξοπλισμό που θα χρειαστεί ο μικρός “παίκτης”, για αυτό πάρε μία γεύση εδώ.

δ
ποδόσφαιρο για παιδιά


Μπαλέτο – Χορός

Η Cosmos Training Expert, Ιωάννα Δρυγιαννάκη μας συμβουλεύει πως, “Κάθε παιδί μπορεί να ξεκινήσει από πολύ νωρίς – μόλις από τα 4 έτη – ανάλογα πάντα με την ωριμότητά του. Εκτός από την καλή φυσική κατάσταση, αναπτύσσει τη δυνατότητα έκφρασης συναισθημάτων, αναπτύσσει τη φαντασία και την αυτοπεποίθηση, ενώ φυσικά βοηθάει το παιδί να κρατάει σωστή στάση του σώματος. Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις σαν γονέας, είναι να επιλέξεις τη σωστή σχολή ώστε να αποφευχθούν τυχόν “ζημιές” στο σώμα.” Μπορείς να δεις εδώ μία μεγάλη γκάμα αξεσουάρ και ρούχων για τις μικρές μας μπαλαρίνες!

φ
μπαλέτο κορίτσια

@ioannadrugiannaki – Instagram Account


Βόλεϊ

Μία πολύ καλή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί το βόλεϊ είναι τα 6 έτη. Εδώ υπάρχουν 2 περιοχές που χωρίζονται με το φιλέ, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι το παιδί μαθαίνει να διαχειρίζεται τον χώρο και τα όρια. Πρόκειται για ένα επίσης ομαδικό άθλημα, άρα όπως στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, έτσι και στο βόλεϊ, αναπτύσσεται η κοινωνικότητα, η συνεργασία και το ομαδικό πνεύμα. Φυσικά βελτιώνει την ταχύτητα, τα αντανακλαστικά και την αντίληψη, καθώς και τον μυϊκό συντονισμό. Είναι σημαντικό ο γονιός να προμηθευτεί με τα απαραίτητα αξεσουάρ για την προστασία του μικρού αθλητή, όπως μπορείς να βρεις εδώ.

α
βόλει


Κολύμβηση

Μπορεί να ξεκινήσει ακόμα κι από βρέφος – μετά τους πρώτους 6 μήνες – μαθήματα κολύμβησης και τα οφέλη είναι πολλαπλά. Ωστόσο η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί προπονήσεις επίσημα, είναι τα 4 έτη! Το κολύμπι είναι από τις καλύτερες μορφές άσκησης καθώς χτίζει αντοχή και ταχύτητα, ενδυναμώνει το μυϊκό σύστημα, βελτιώνει την ελαστικότητα του σώματος, και όλα αυτά χωρίς να επιβαρύνεται το μυοσκελετικό σύστημα του οργανισμού! Η γκάμα προϊόντων για είδη κολύμβησης είναι δεκάδες στην αγορά, οπότε ξεκίνα να ρίχνεις από τώρα μία ματιά εδώ.

σ
κολυμβητήριο


Τένις

Πρόκειται για ένα από τα πιο «ασφαλή» αθλήματα καθώς το γήπεδο χωρίζεται στα δύο και δεν υπάρχουν συγκρούσεις / επαφή με τον αντίπαλο ή με συμπαίκτες. Είναι ένα άθλημα που γυμνάζει ολόκληρο το σώμα με ομοιόμορφο τρόπο, ενώ βελτιώνει τον συντονισμό ματιού-χεριού, την ευκινησία αλλά και την ισορροπία! Καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει μαθήματα το παιδί σου; Μπορεί από 5 ετών, όμως είναι καλύτερο να είναι άνω των 6 ετών ώστε να κατανοήσει εξαρχής την τεχνική του τένις.

Extra Info: Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η επιλογή της σωστής ρακέτας!

δ
τέννις



Μη χάνεις χρόνο!

Επίλεξε μαζί με το παιδί σου το άθλημα που του αρέσει, εξοπλίσου με εξειδικευμένα είδη για κάθε άθλημα, στο No 1 eshop αθλητικών www.cosmossport.gr ή έλα τώρα σε ένα από τα 30 καταστήματα Cosmos Sport και… Start Strong τη νέα σχολική χρονιά!

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή