Σχολική Τσάντα 2021: Πώς επιλέγω το κατάλληλο backpack για το δημοτικό

“Back2School”! Εξοπλίσου για τη Νέα Σχολική Χρονιά.

Ξεκινήσαμε ήδη να μετράμε αντίστροφα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι! Μία Νέα Σχολική χρονιά με ιδιαιτερότητες και δυσκολίες, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Το άγχος, εκείνα τα συναισθήματα φόβου και η περιέργεια για το πως θα κυλίσουν όλα, κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας. Έχοντας πάντα στο νου, την προσωπική φροντίδα και υγιεινή, «εξοπλίζουμε» τους μικρούς μας φίλους με τα απαραίτητα είδη υγιεινής, όπως αντισηπτικά, μαντηλάκια καθώς και μάσκες. Αφού τους εξηγήσουμε τη σημαντικότητά τους καθώς και τον σωστό τρόπο χρήσης τους, το αμέσως επόμενο βήμα είναι η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητα!

τα;εερρτγ

Όμως ήρθε η ώρα να αλλάξουμε λίγο mood, δε νομίζεις; Κάπως έτσι, έφτασες να σκέφτεσαι ποιο είναι το πρώτο απαραίτητο και σημαντικότερο αντικείμενο κάθε σχολικής χρονιάς! Φυσικά η «νέα σαιζόν» ξεκινάει με μια Σχολική Τσάντα ή αλλιώς Σακίδιο, ή στις μέρες μας το λεγόμενο BackPack. Είναι το σήμα κατατεθέν για κάθε μαθητή, ένα ανθεκτικό και απόλυτα στυλάτο Σακίδιο Πλάτης για να ξεκινήσει δυναμικά το σχολείο!

Πως θα επιλέξεις το σωστό Σακίδιο;

Η τελική απόφαση για το ιδανικό Σακίδιο είναι αρκετά δύσκολη. Τόσο στα καταστήματα Cosmos Sport, όσο και στο www.cosmossport.gr/, θα βρεις μια μεγάλη συλλογή σε μοναδικά χρώματα και σχέδια. Με ροδάκια ή απλή λαβή πλάτης; Βρες μέσα από Επώνυμα Brands, όπως Nike, Adidas, Vans, Under Armour, Eastpack και πολλά ακόμα, το σχέδιο που θα ξετρελάνει τους μικρούς μας φίλους!

Τα 5 βασικά κριτήρια επιλογής σχολικής τσάντας:

Ήξερες ότι υπάρχουν πέντε βασικά κριτήρια για να επιλέξεις τη σωστή σχολική τσάντα; Ας ξεκινήσουμε!

1. Μέγεθος και Βάρος Τσάντας

Η κατάλληλη σχολική τσάντα είναι εκείνη που προσαρμόζεται στον σωματότυπο του κάθε παιδιού. Ανάλογα με την ηλικία του, επίλεξε Σακίδιο σε Μέγεθος και Βάρος που είναι ιδανικό, ώστε να το μεταφέρει μόνο του το παιδί χωρίς να επιβαρύνει τη μέση του. Έρευνες έχουν δείξει ότι, μία λάθος σχολική τσάντα είναι η αιτία για σπονδυλικές κακώσεις, όπως η σκολίωση. Για τον λόγο αυτό, επίλεξε μια σχολική τσάντα που το βάρος της δεν ξεπερνά το 15% του σωματικού βάρους του παιδιού και το μέγεθός της φτάνει πάνω από τους γοφούς, κολλητά ψηλά στην πλάτη.

2. Ανατομική Πλάτη

Το συγκεκριμένο κριτήριο ίσως είναι ένα από τα σημαντικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά μιας σχολικής τσάντας, που παίζει ρόλο στην εμφάνιση μελλοντικών μυοσκελετικών πόνων. Μία ανατομική πλάτη κατασκευάζεται από ειδικό μαλακό, ανθεκτικό υλικό, το οποίο απορροφά όλες τις κινήσεις της πλάτης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να αποτρέπει τα αντικείμενα του εσωτερικού της τσάντας να ακουμπούν την πλάτη, συνεπώς αποφεύγονται οι ενοχλήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταφοράς.

3. Ρυθμιζόμενα Λουριά

Ακόμα ένα βασικό στοιχείο μίας σχολικής τσάντας, τα ρυθμιζόμενα λουριά! Βοηθάνε να προσαρμοστεί το σακίδιο, ακριβώς στο σωματότυπο του παιδιού, πάνω από τους γοφούς και στο σωστό ύψος των ώμων. Σημαντικό, είναι επίσης τα λουριά να περιέχουν ενίσχυση, ώστε να εφαρμόζουν απαλά επάνω στους ώμους, αποφεύγοντας τους τραυματισμούς.

*Special Tip: Φρόντισε, να χρησιμοποιήσει τα λουριά της τσάντας και στους δύο ώμους, καθώς η επιβάρυνση του ενός μόνο ώμου με όλο το βάρος του σακιδίου, προκαλεί μυϊκούς πόνους στον λαιμό και στην πλάτη.

4. Με ροδάκια (trolley)

Αν φοιτά στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, η λύση βρίσκεται στις τσάντες με ροδάκια (trolley)! Δεν επιβαρύνεται με βάρος και διευκολύνει την μεταφορά, ειδικά σε περιπτώσεις όπου το σπίτι απέχει αρκετά χιλιόμετρα από το σχολείο. Μία σωστή τσάντα με ροδάκια πρέπει να περιέχει θήκη που καλύπτει τις ρόδες, για να χρησιμοποιείται και ως Backpack. Πρόσεξε οι ρόδες να είναι κατασκευασμένες από ανθεκτικό υλικό, ώστε να αντέξουν στη συνεχή τριβή.

5. Με πολλαπλές Θήκες

Ένα σχολικό σακίδιο, είναι δεδομένο, ότι πρέπει να έχει αρκετές θήκες και ξεχωριστά διαμερίσματα. Δεν βοηθάει μόνο στην καλή οργάνωση των βιβλίων, αλλά κυρίως για να μοιράζεται ίσα το βάρος και να μην καταπονείται η πλάτη των μαθητών μας.

Με βάση τα παραπάνω κριτήρια, οι Cosmo Experts σου προτείνουν:

Επιλέξαμε τα πιο ξεχωριστά Παιδικά Σακίδια, μέσα από Επώνυμα Brands και top trends!

Στο No1 Online Κατάστημα, θα βρεις Adidas τσάντες για αγόρια και κορίτσια σε εντυπωσιακά χρώματα, με ανάλαφρο σχέδιο. Είναι ιδανικές τόσο για το σχολείο όσο και κάθε άλλη εξωσχολική δραστηριότητα.

Backpacks με ανατομική πλάτη από την Paul Frank, NBA, MAUI και πολλών ακόμα top brands. Ιδιαίτερα σχέδια, σε μια μοναδική παλέτα χρωμάτων που τα καθιστά πιο εντυπωσιακά από ποτέ!

Τα ρυθμιζόμενα λουριά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που δεν λείπουν ποτέ από κανένα σακίδιο. Επισκέψου ένα κατάστημα ή το Online Shop, και επίλεξε εκείνο που θα κάνει τους μικρούς μας φίλους να ξεχωρίσουν!

Σχολικές τσάντες τρόλεϊ, για να μην επιβαρύνεται η μέση τους!

Τέλος, backpacks με πολλαπλές θήκες, σε μοντέρνα designs. Είναι διαχωρισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να χωράνε βιβλία και τετράδια, το μπουκάλι τους ή ακόμα και το κολατσιό τους!

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή