“Webcams On” culture στα Video Calls!

4 λόγοι για να ανοίξεις την κάμερά σου σε ένα video call!

#1:  Δημιουργείς σχέσεις εμπιστοσύνης

Η εμπιστοσύνη λέγεται από ορισμένους ότι είναι το πιο πολύτιμο asset για μια επιχείρηση. Χάρη στην αύξηση της αλληλεπίδρασης πρόσωπο με πρόσωπο μέσω των video call, διατηρούμε πολύ ισχυρότερες σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των συναδέλφων μας. Με την ανάπτυξη της τηλεργασίας, για τα μέλη της ομάδας που εργάζονται από το σπίτι, το βίντεο τους επιτρέπει πραγματικά να παραμείνουν συνδεδεμένοι και να οικοδομήσουν σχέσεις με τις ομάδες και τους συναδέλφους τους. Αυτό μπορεί να συμβεί μέσω απλής κλήσης;

#2:  Μειώνεις το χρόνο του Decision Making

Μέσα από μία video κλήση μπορούμε να κάνουμε κοινή χρήση αρχείων και να σχολιάζουμε. Real time μπορούμε να δείχνουμε παρουσιάσεις, σχέδια, projects, και να βλέπουμε οπτικά τις αντιδράσεις των συναδέλφων μας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι δε χάνουμε χρόνο, λαμβάνουμε πιο γρήγορα αποφάσεις και προχωράμε τα projects!

#3:  Κατανοείς καλύτερα τη συνομιλία

Σκέψου 3 πράγματα που σε εκνευρίζουν στα ηχητικά σου meetings… Πόσα από αυτά θα μπορούσαν να επιλυθούν αν μπορούσες να δεις τους ανθρώπους με τους οποίους μιλάς;

Το 70% της επικοινωνίας μας είναι μη λεκτική, γι΄ αυτό πολλές φορές σε μία απλή κλήση πολλές πληροφορίες χάνονται ή δε γίνονται κατανοητές. Όλοι μας έχουμε βιώσει μια λιγότερο παραγωγική διάσκεψη ήχου όπου δίνουμε έμφαση περισσότερο στο να μη διακόπτουμε τους συνομιλητές μας παρά στο να κατανοήσουμε τη συνομιλία. Οι εκφράσεις του προσώπου, οι κινήσεις του κεφαλιού και των ώμων, οι χειρονομίες του βραχίονα και το βλέμμα, είναι χαμένα χωρίς ανοιχτή κάμερα.

#4: Οι ομάδες που δουλεύουν remotely είναι πιο «δεμένες»

Έρευνες έχουν δείξει ότι το remote working προκαλεί απομόνωση (isolation). Τα συναισθήματα απομόνωσης αναφέρονται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της τηλεργασίας στις έρευνες που γίνονται.

Όταν εργαζόμαστε από το σπίτι, νιώθουμε μόνοι. Βλέποντας τα πρόσωπα των συναδέλφων μας σε μια βιντεοκλήση – ακόμα κι αν βρίσκονται σε άλλη πόλη – μειώνεται η αίσθηση της απομόνωσης.

Γνωρίζουμε ότι η αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο είναι γενικά πιο αποτελεσματική. Με την τηλεργασία, η ενεργοποίηση των καμερών μας σε μια διάσκεψη είναι σχεδόν ίδια με μια “πρόσωπο με πρόσωπο” αλληλεπίδραση. Φυσικά, το βίντεο δεν αντικαθιστά την προσωπική αλληλεπίδραση όπως τις χειραψίες και χαιρετισμούς στο διάδρομο του γραφείου! Όμως, δημιουργεί συνθήκες για να νιώθουμε σαν μια ομάδα. Μια ομάδα πραγματικών ανθρώπων, όχι εικόνων και  προφίλ .

Συμπέρασμα:

“I hear, and I forget… I see, and I remember.”

Η κουλτούρα “Webcams On” δημιουργεί πιο διασκεδαστικές, πιο χαλαρές, πιο αποτελεσματικές και πιο παραγωγικές συναντήσεις!

• Δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης!
• Βοηθάει στη λήψη γρήγορων αποφάσεων!
• Βοηθάει στην κατανόηση της συνομιλίας!

Σκέψου ξανά αν θα κρατήσεις κλειστή την κάμερα σου στο επόμενο call… ????

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή