Απόλαυσε τις γιορτές χωρίς να ξεφύγεις: 10 tips από τις #CosmosWomen

Οι λέξεις «διατροφή», «δίαιτα», «detox» είναι συνυφασμένες με περιόδους όπως οι γιορτές των Χριστουγέννων, τότε που υποσχόμαστε στον εαυτό μας, μία νέα, βελτιωμένη εκδοχή του, με τον ερχομό του καινούριου έτους.

Φέτος αποφασίσαμε να αναθεωρήσουμε αυτή τη συνήθεια και να ξεκινήσουμε αυτή την αλλαγή πριν τις γιορτές, ενισχύοντας την αποτοξίνωση που συμβαίνει φυσικά μέσα στο σώμα μας, με έναν υγιεινό τρόπο ζωής και διατροφής καθημερινά.

Γι’ αυτό, η fitness & wellness expert ομάδα της FitHabits και μας σύστησε τη Βίρνα Σκουλίδη, MSc. Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο. Υποδεχτήκαμε τη Βίρνα στα Cosmos Sport HQs, όπου έκανε oneonone sessions με τις #CosmosWomen και μοιράστηκε μαζί μας τα top 10 detox tips της, για να προετοιμαστούμε και να υποδεχτούμε τις φετινές γιορτές με έναν πιο «καθαρό» οργανισμό.

detox

Ακολούθησε κι εσύ μαζί μας τα 10 tips για Detox, για να απολαύσουμε τις γιορτές όπως μας αξίζει!

 

1. Διατήρησε την ενυδάτωση σου, ιδίως αν καταναλώνεις αλκοόλ, που προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό.

2. Κατανάλωσε τις 5 συνιστώμενες μερίδες λαχανικών και 2 μερίδες φρούτου την ημέρα. Τα συγκεκριμένα τρόφιμα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες), υποστηρίζοντας την διαδικασία αποτοξίνωσης και απέκκρισης των άχρηστων και βλαβερών ουσιών από το σώμα.

3. Επίλεξε υγιεινές πηγές άπαχης πρωτεϊνης, όπως το ψάρι, τα αυγά, τα πουλερικά, τα όσπρια, τους ξηρούς καρπούς και το tofu ή το κινόα αν ακολουθείς vegetarian ή vegan διατροφή, αφού παρέχουν αμινοξέα που παίζουν ζωτικής σημασίας ρόλο στις αντιοξειδωτικές διεργασίες μέσα στα κύτταρα.

4. Αντικατέστησε τα αναψυκτικά και τα ροφήματα με καφεΐνη, με άλλα αφεψήματα όπως χαμομήλι, πράσινο τσάι με τζίντζερ και λεμόνι, μέντα, κ.α.

5. Πρόσθεσε μπαχαρικά και βότανα στο μαγείρεμα και στα γιορτινά τραπέζια, όπως κουρκουμά, τζίντζερ, κόλιανδρο, δενδρολίβανο, κανέλα και σκόρδο, που ως γνωστόν ενισχύουν την αποτοξίνωση του οργανισμού.

detox

6. Απέφυγε τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα, που περιέχουν ζάχαρη και λευκό αλεύρι, αφού έτσι θα αποφύγεις και τις λιγούρες για υδατάνθρακες.

7. Μείωσε την κατανάλωση αγελαδινών γαλακτοκομικών προϊόντων και αντικατέστησε τα με κατσικίσια ή βόεια και αν πρόκειται για vegetarian ή vegan διατροφη, με ρόφημα σόγιας ή ξηρών καρπών.

8. Ξεκουράσου. Η μελατονίνη έχει ως βασικό ρόλο το βιολογικό ρολόι του ανθρώπινου οργανισμού, ενισχύοντας τον βασικό μεταβολισμό. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος μας.

9. Γυμνάσου. Η άσκηση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά στην καλύτερη φυσική κατάσταση και είναι αποδεδειγμένο πως οι άνθρωποι που γυμνάζονται εμφανίζουν λιγότερες τοξίνες στον οργανισμό τους. Ξεκίνα με ένα “χαλαρό” session yoga ή για κάτι πιο δταστήριο, τσέκαρε το CrossFit. Ο,τι τύπος και να είσαι, βρες την ιδανική δραστηριότητα και κλείσε στην στιγμή μέσα από την Fithabits.

10. Reward Yourself. Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα αφορμή να ανταμείψεις τον εαυτό σου, αλλά επιβράβευση δεν σημαίνει μόνο φαγητό. Κάνε δώρο στον εαυτό σου ένα νέο look για την αγαπημένη σου δραστηριότητα! Είτε είναι το τρέξιμο, η yoga/pilates, ή το γυμναστήριο

Αυτά για τώρα! Μην ξεχάσεις να ακολουθήσεις στο instagram @CosmosSport για περισσότερα νέα των #CosmosWomen και τη Βίρνα @dietlicious.gr  για περισσότερα Nutrition Tips!

  
  
  
Επιστροφή