Warriors vs Cavaliers: Ποιος θα κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ;

Θα καταφέρουν και φέτος οι Warriors να παραμείνουν στην κορυφή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ή θα κάνουν την ανατροπή οι Cavaliers;

Οk, οι Warriors φέτος μπορεί να μην έπαιξαν το καλύτερο μπάσκετ στην ιστορία τους και να μη μας χάρισαν τις απίστευτες, θεαματικές στιγμές που μας είχαν συνηθίσει πέρυσι, αλλά έφτασαν με το κεφάλι ψηλά στους τελικούς και καταφέρνουν να αντιμετωπίσουν με απίστευτο θάρρος και πυγμή τους Cavaliers.

Πολλοί θεώρησαν δεδομένο ότι Warriors και Cavaliers θα βρίσκονταν για άλλη μια χρονιά απέναντι, αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που οι Cavaliers έπρεπε να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους και να δώσουν το 100% των δυνάμεών τους για να φτάσουν στους τελικούς.

Να σημειώσουμε ότι αυτό είναι το τέταρτο συνεχόμενο ραντεβού μεταξύ των δυο κορυφαίων ομάδων και στη μια μεριά του γηπέδου βρίσκεται ο LeBron James, που φέτος έχει ξεπεράσει τον εαυτό του και από την άλλη η παρέα του Stephen Curry, ο Klay Thompson, ο Kevin Durant και ο Draymond Green.

Σημαντική απουσία για τους “πολεμιστές” είναι αυτή του Andre Iguodala, ενώ αμφίβολος για τους Cleveland ήταν ο Kevin Love o οποίος έχει σκοράρει φέτος 208 πόντους.

Οι Cavaliers έχουν το 5ο χειρότερο ποσοστό νικών-ηττών σε Τελικούς (7-15, ήτοι 31,8%) και οι Warriors το 6ο καλύτερο (28-21, ήτοι 57,1%).

Οι Warriors επιχειρούν 30,8 στα φετινά playoffs (3οι στη λίστα) και οι Cavaliers 30,3 (5οι στη λίστα). Στην κανονική περίοδο οι “Dubs” ήταν η πιο εύστοχη ομάδα σε όλο το ΝΒΑ με ποσοστό 39,1% και οι Cavs 6οι με 37,2%. Στα playoffs οι παίκτες που βάζουν τα περισσότερα τρίποντα από τις δύο ομάδες είναι ο Klay Thompson (3,8), ο Stephen Curry (3,2) και ο Kyle Korver (2,4).

Οι Warriors θεωρούνται τόσο ξεκάθαρο φαβορί στη σειρά, που οι μπουκ στο Las Vegas άνοιξαν τους Τελικούς με 12 πόντους χάντικαπ υπέρ των Cavaliers στον πρώτο αγώνα. Είναι το μεγαλύτερο χάντικαπ που έχει καταγραφεί σε αγώνα Τελικών από τη σειρά του 2001 μεταξύ των Lakers και των 76ers.

Οι Warriors από το 2015 που αναμετρούνται με τους Cavaliers έχουν πετύχει δυο νίκες ενώ οι Cavaliers μόλις μια.

Θα καταφέρει ο King James να καθίσει στον θρόνο του ή θα σηκώσουν για άλλη μια φορά οι Warriors την κούπα; Μένουν μόλις λίγες μέρες για να το μάθουμε!

Ένα είναι το σίγουρο όποιος και αν είναι τελικά ο νικητής θα απολαύσουμε θεαματικά παιχνίδια, θα δούμε highlights που θα κόψουν την ανάσα και ρεκόρ να καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο. Εσύ θα το χάσεις; ?

Αναλυτικά μπορείς να δεις το πρόγραμμα των τελικών παρακάτω:

Game 1: Warriors-Cavaliers (Παρασκευή 1/6, 4:00π.μ)
Game 2: Warriors – Cavaliers (Δευτέρα 4/6, 3:00π.μ)
Game 3: Cavaliers – Warriors (Πέμπτη 7/6, 4:00π.μ)
Game 4: Cavaliers – Warriors (Σάββατο 9/6, 4:00π.μ)
Game 5: Warriors – Cavaliers (Τρίτη 12/6, 4:00π.μ)*
Game 6: Cavaliers – Warriors (Παρασκευή 15/6, 4:00π.μ)*
Game 7: Warriors – Cavaliers (Δευτέρα 18/6, 3:00π.μ)*

*Αν χρειαστεί.

Δες εδώ όλη τη συλλογή μας με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ ΝΒΑ.

  
  
  
Επιστροφή