Χρήσιμα Tips λίγο πριν το Cosmos Sport Run, από την Cosmos Running Team!

Τέσσερις ημέρες και σήμερα έμειναν για τον αγώνα – θεσμό του Ηρακλείου και η Cosmos Running Team σου λέει «μυστικά» running tips της τελευταίας στιγμής, για να τερματίσεις χωρίς να κουραστείς!

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου το πρωί, έχεις ραντεβού στα «λιονταράκια». Η καρδιά σου θα ξεκινήσει να χτυπάει δυνατά πριν καλά, καλά ξεκινήσεις να τρέχεις. Το άγχος θα είναι στα ύψη, θα ζεσταίνεσαι, ενώ παράλληλα θα νιώθεις το παπούτσι να σε ενοχλεί και μέσα σε όλα θα νιώθεις τη νύστα να σε χτυπάει, καθώς δεν μπορούσες να μην βγεις Σάββατο βράδυ… #ΝΟΤ!

Προκειμένου να αποφύγεις τα «ευτράπελα» της τελευταίας στιγμής, σου έχουμε ετοιμάσει κάποια running tips που πρέπει να ακολουθήσεις πιστά – σαν ευαγγέλιο – ώστε να καταφέρεις να τερματίσεις αξιοπρεπώς και χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις!!!

 

Διατροφή λίγες ημέρες πριν τον αγώνα!

Θα υποθέσουμε ότι ξέρεις πως διατροφή και προπόνηση πάνε μαζί! Όμως, για την τελευταία εβδομάδα, προτείνουμε να δώσεις περισσότερο βάρος στο τι τρως και να μην το παρακάνεις με τις προπονήσεις! Καλύτερα να ξεκουράσεις τα πόδια σου, χαλαρώνοντας την ένταση της προετοιμασίας και φυσικά απόφυγε την πολλή ορθοστασία!

Επίλεξε υγιεινές τροφές, πλούσιες σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα. Το νερό θα πρέπει να μπει για τα καλά στην καθημερινότητά σου (ποοοολύ νερό), και μην «τσιγκουνευτείς» στην πρόσληψη υδατανθράκων – 8gr υδατάνθρακα ανά κιλό σωματικού βάρους!

Κι εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε… Δεν εννοούμε να απολαύσεις τώρα, όσες μακαρονάδες και ψωμιά δεν απόλαυσες από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου! Καλό θα ήταν να αυξήσεις σταδιακά την πρόσληψη υδατανθράκων, προκειμένου να γεμίσεις τις αποθήκες σου με ενέργεια, αλλά να μειώσεις σημαντικά την πρόσληψη σε πρωτεΐνη και λιπαρά. Έτσι θα αποφύγεις να αυξηθεί το βάρος σου – κάτι που φανταζόμαστε δεν θα ήθελες να συμβεί…

Τώρα για να σε καλύψουμε πλήρως, θα προτείναμε να μειώσεις αρκετά – ιδιαίτερα τις 1~2 τελευταίες ημέρες – την πρόσληψη φυτικών ινών, καθώς έτσι θα γλιτώσεις και τις πιθανές γαστρεντερικές διαταραχές κατά τη διάρκεια του αγώνα!

 

Προπόνηση λίγες ημέρες πριν τον αγώνα!


Άσε τις μεγάλες κι έντονες προπονήσεις για τον επόμενο αγώνα. Σε αυτή την φάση άκου το σώμα σου! Λίγες ημέρες πριν το Cosmos Sport Run, είναι προτιμότερο να είσαι λιγότερο προπονημένος αλλά ξεκούραστος, παρά φουλ προπονημένος αλλά και φουλ κουρασμένος… Εξάλλου στον συγκεκριμένο αγώνα τερματίζουμε όλοι νικητές, αφού τρέχουμε ενάντια στον καρκίνο!

Συνέχισε κανονικά τον ομαλό κύκλο προπόνησης που ακολουθούσες και μην πειραματιστείς, και κυρίως μη δοκιμάσεις ιδιαίτερες ασκήσεις και βάρη(!) Την Παρασκευή (2 μέρες πριν το ραντεβού μας) προτείνουμε πλήρη ξεκούραση… Να το ξαναπούμε; Πλήρη ξεκούραση!

Τέλος την τελευταία μέρα πριν τον αγώνα, λέμε ναι στην «ενεργητική ξεκούραση». Τι εννοούμε; 20 με 30 λεπτά χαλαρού τρεξίματος είναι αρκετά. Παράλληλα κάνε διατάσεις και ανοίγματα!

 

Προετοιμάσου με εξειδικευμένο running εξοπλισμό!

Παπούτσια: Επειδή η άνεση και η ταχύτητα για έναν αγώνα τρεξίματος εξαρτώνται σε ένα μεγάλο ποσοστό από το παπούτσι… Πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό! Αν είσαι της τελευταίας στιγμής και δεν έχεις εφοδιαστεί με το κατάλληλο running ζευγάρι, πρέπει να βιαστείς, καθώς την Κυριακή, το παπούτσι θα πρέπει να είναι ήδη δοκιμασμένο και αρκετά πατημένο, ώστε να έχει πάρει το σχήμα του πέλματός σου!

Δες εδώ εξειδικευμένα adidas running παπούτσια!

 

Ρούχα: Καλώς ή κακώς ο καιρός αυτή την εποχή είναι απρόβλεπτος. Μπορεί να έχει αρκετή ζέστη και ήλιο, και ξαφνικά να αρχίσει να βρέχει ή να φυσάει! Μεταξύ μας… Λονδίνο καταντήσαμε!

Εκτός του τεχνικού Tshirt της adidas που θα έχεις στο starter kit σου, επίλεξε ρούχα που αρχικά θα σου επιτρέπουν την ελευθερία κινήσεων και από εκεί και πέρα να είναι κατασκευασμένα με ειδικές τεχνολογίες – όπως climacool, climalite, climaproof κ.α. της adidas –, οι οποίες είτε θα ρυθμίζουν την υγρασία του σώματος, είτε την θερμοκρασία, είτε θα προστατεύουν από την βροχή και τον αέρα… Γενικά, διάλεξε «έξυπνα» τα ρούχα σου!

Δες εδώ εξειδικευμένα running adidas ρούχα!

 

Αξεσουάρ: Πέρα από το starter pack με τον αριθμό, το bib και το τεχνικό μπλουζάκι adidas running, θα πρέπει να έχεις αξεσουάρ που θα σου είναι απαραίτητα! Κι όταν λέμε απαραίτητα… Σίγουρα δεν εννοούμε κραγιόν & selfiestick ?.

*Τις φωτογραφίες άφησέ τις για το instagram και τον διαγωνισμό μας! Μην ξεχάσεις να βάλεις hashtag #cosmoswecare, για να αγοράσουμε το μηχάνημα!

Στο θέμα μας και πάλι! Οι κάλτσες είναι «κομβικό» αξεσουάρ που πολλοί ίσως και να μην το παίρνουν τόσο στα σοβαρά… Κι όμως ένα ζευγάρι κάλτσες αποκλειστικά για τρέξιμο, μπορεί να σου χαρίσει άνεση, υποστήριξη & σταθερότητα στο πέλμα, και φυσικά να το κρατήσει δροσερό κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τέλος, κράτα μαζί σου ένα καπέλο, ή ένα μαντήλι… Ποτέ δεν ξέρεις! 😉

Δες εδώ εξειδικευμένα adidas αξεσουάρ για τρέξιμο!

 

Η μεγάλη μέρα έφτασε!

Ξύπνα σχετικά νωρίς, ώστε να απολαύσεις το πρωινό σου και να είσαι on time στο σημείο εκκίνησης του αγώνα – 1 ώρα πριν!

Προτείνουμε να μην το παρακάνεις με πολλά υγρά τα τελευταία 30′ πριν ξεκινήσεις να τρέχεις. Μπορείς να κρατάς μαζί το ισοτονικό, ή το νερό σου και να πίνεις μικρές γουλιές όσο τρέχεις!

It’s a trap! Να έχεις κατά νου ότι το πρώτο μισό του αγώνα θα είναι λίγο πιο αργό από το δεύτερο – negative split – ώστε να έχεις περισσότερες δυνάμεις για ένα δυνατό τερματισμό.

Όταν φτάσει η στιγμή που θα ξεκινήσεις να τρέχεις, μην αγχωθείς. Σκέψου ότι όλοι τρέχουμε για τον ίδιο σκοπό, οπότε χαλάρωσε και απόλαυσε την μοναδική διαδρομή της πόλης κοντά στην θάλασσα…

 

Μετά τον αγώνα…

Απλώς συνέχισε να κινείσαι! Αφού πάρεις το μετάλλιο τερματισμού, συνέχισε με βάδισμα σε χαλαρό ρυθμό, ώστε να ρίξεις τους καρδιακούς παλμούς σου και να ξεκινήσουν να χαλαρώνουν οι μύες σου! Όσο για τις διατάσεις… Ούτε να το σκεφτείς να μην τις κάνεις!

Αναπλήρωσε την χαμένη ενέργεια με ένα snack, πιες αρκετό νερό για να ενυδατωθείς και άλλαξε ρούχα ή φόρεσε κάτι που θα σε κρατήσει ζεστό, καθώς θα πέσει η θερμοκρασία του σώματός σου, μετά τον αγώνα.

Την επόμενη μέρα συνέχισε κανονικά τις ασκήσεις σου σε χαλαρούς κι όχι έντονους ρυθμούς, όσο κουρασμένος κι αν νιώθεις!

 

Αυτά από εμάς… Καλή προετοιμασία λοιπόν!

Να θυμάσαι να τρέξεις με την ψυχή σου και να το διασκεδάσεις, καθώς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας μεν, αλλά και πολύ διαφορετικός δε. Ένας αγώνας που θα δώσει ελπίδα για ζωή, γιατί… «Μαζί νικάμε τον καρκίνο»!

Σε περιμένουμε την Κυριακή 21/1/2018 στα «Λιοντάρια»! Μην ξεχάσεις να τραβήξεις μία φωτογραφία από το event, να τη δημοσιεύεσεις σε facebook ή instagram και να προσθέσεις το hashtag #cosmoswecare, ώστε να συμβάλεις με 1€ επιπλέον, για την αγορά του μηχανήματος!

 

  
  
  
Επιστροφή