Χτίσε φυσική κατάσταση περπατώντας στην άμμο!

Ένα παλιό τραγούδι λέει: «Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια…»! Οk θα συμφωνήσω… Να χτίσουμε μύες τουλάχιστον;

Εκεί που κάθεσαι στην ξαπλώστρα με chill mood στο «on», πίνοντας το δροσιστικό σου ρόφημα, κάνε ένα διάλειμμα από όλη αυτή τη χαλάρωση και σήκω να περπατήσεις δίπλα στο κύμα! Tόσο απλό!

Όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, το περπάτημα στην άμμο είναι από τους καλύτερους τρόπους άσκησης! Κι αν το σκεφτείς ισχύει, καθώς ασκείσαι δίπλα στη θαλασσινή αύρα, με καθαρό οξυγόνο, ενώ παράλληλα σε αναζωογονεί το δροσερό αεράκι. Υπάρχει κάτι καλύτερο;

Φυσικά, το περπάτημα στην άμμο κρύβει κάποιους μικρούς κινδύνους αν δεν γίνει σωστά…

Όταν περπατάς ή κάνεις τζόκινγκ στην άμμο, το πόδι προσγειώνεται στην άμμο και βουλιάζει, δεν αναπηδά όπως σε μία σκληρή επιφάνεια. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζονται οι μύες περισσότερο κατά την προσπάθεια να βγει το πόδι από την άμμο, και αυτό μπορεί να προκαλέσει ενοχλήσεις στους τένοντες και στα πέλματα.

Το περπάτημα στην άμμο, σύμφωνα με κάποιες μελέτες, απαιτεί περίπου τη διπλάσια ενέργεια – και ίσως λίγη παραπάνω – από ότι το περπάτημα σε μία επίπεδη, σταθερή επιφάνεια. Επίσης, μάθε ότι το περπάτημα σε πιο αργό ρυθμό, χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια ακόμη κι από το τζόκινγκ!

Αν το καθιερώσεις σαν τρόπο άσκησης, θα δεις θεαματικά αποτελέσματα! Το περπάτημα στην άμμο είναι αρκετά δύσκολο, που σημαίνει περισσότερη προσπάθεια, άρα και περισσότερη κατανάλωση θερμίδων(!)

Επιπλέον, οι γάμπες και οι αστράγαλοι θα δυναμώσουν πολύ, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στις αρθρώσεις, αφού η άμμος έχει το θετικό ότι απορροφά τους κραδασμούς.

Γενικά τι θα πρέπει να προσέξεις;

Κάτι που σε πολλούς διαφεύγει είναι η κλίση που παρουσιάζουν οι περισσότερες παραλίες. Αν λοιπόν προχωράς προς τη μία κατεύθυνση, προσπάθησε να κάνεις την ίδια διαδρομή προς την αντίθετη κατεύθυνση, ώστε να μη βρεθείς με τη μία μεριά του σώματος πιο γυμνασμένη από την άλλη!

Άλλο ένα σημείο που θα πρέπει να προσέξεις, είναι το αν θα φοράς παπούτσια ή όχι! Στην περίπτωση που θες να περπατήσεις σε κανονικό ρυθμό, χωρίς μεγάλη ένταση, μπορείς να το κάνεις με γυμνά πόδια και να ευχαριστηθείς την αίσθηση της δροσερής άμμου στα πέλματά σου!

Στην περίπτωση όμως που θες να περπατήσεις σε λίγο πιο έντονο ρυθμό – τζόκινγκ ας πούμε – προτείνουμε να φορέσεις τα παπούτσια σου, για να αποφύγεις ενοχλήσεις στα γόνατα ή στους αχίλλειους τένοντες!

Τέλος, προσοχή στον καυτό ήλιο! Ένα καπέλο, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και φυσικά αντηλιακό, είναι απαραίτητα!

Εμείς θα σου ευχηθούμε καλή αρχή – γιατί είμαστε σίγουροι ότι σε πείσαμε – και θα σου υπενθυμίσουμε: Μην ξεχάσεις με τίποτα να κάνεις διατάσεις στο τέλος και γιατί όχι…μία βουτιά στην δροσερή θάλασσα που θα σε χαλαρώσει και θα σε ξεκουράσει!

Βρες στο Cosmos Sport τα απαραίτητα αξεσουάρ, για να περπατήσεις με στυλ στην παραλία! Αν είσαι γυναίκα κάνε κλικ εδώ, αν είσαι άνδρας κάνε κλικ εδώ!

  
  
  
Επιστροφή