Roland Garros: δες τους κορυφαίους τενίστες σε αγώνες που κόβουν την ανάσα!

Το πολυαναμενόμενο τουρνουά στο Roland Garros δε θα μπορούσε να μην έχει για άλλη μια χρονιά τα μεγαλύτερα ονόματα που θα μας χαρίσουν συναρπαστικές στιγμές. Πως όμως ξεκίνησε το τουρνουά και ποιους θα δούμε να αγωνίζονται;

Το τουρνουά έχει ξεκινήσει παραπάνω από ένα αιώνα και διεξάγεται στο Παρίσι. Είναι σε σειρά το δεύτερο από τα τέσσερα ετήσια Grand Slam, μετά το Australian Open και πριν το τουρνουά του Wimbledon και το American OpenΦέτος οι ημερομηνίες που θα γίνει είναι από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 11 Ιουνίου με ονόματα που απλά θα σε καθηλώσουν στον καναπέ σου!



Το χωμάτινο Grand Slam, όπως κάθε χρόνο προσελκύει κόσμο από όλο τον πλανήτη, αφού οι λάτρεις του τένις έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους αγαπημένους τους τενίστες, σε breathtaking στιγμές.

Η φάση των 16 αποτελούνταν από φαβορί αλλά ποιοι κατάφεραν να πάρουν τελικά το εισιτήριο για τους ημιτελικούς;

Το πρώτο εισιτήριο το εξασφάλισε ο Andy Murray, ο οποίος επικράτησε του Kei Nishikori με 3-1 σετ.  Ο Σκοτσέζος τενίστας είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη και αυτή είναι η 5η συμμετοχή του στη διοργάνωση και η 21η σε Grand Slam!

Εισιτήριο για τα ημιτελικά πήρε και ο Stanislas Wawrinka που κατατρόπωσε τον Marin Čilić με 3-0 σετ. Ο Ελβετός βρίσκεται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έχει κατακτήσει δυο τίτλους Grand Slam στην καριέρα του.

Ο Dominic Thiem επιβλήθηκε με 3-0 στον Novak Djokovic, ο οποίος δε θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ ο Σέρβος τενίστας προκρίθηκε στα ημιτελικά για δεύτερη σερί χρονιά.

Και το τέταρτο εισιτήριο πάει στον … Nadal ! Εντάξει, ούτε εμείς μπορούμε να πούμε ότι ξαφνιαστήκαμε. Ο Rafael έχει κατακτήσει 9 τίτλους στην ιστορία της διοργάνωσης, ενώ από τα 79 παιχνίδια που έχει δώσει εκεί έχει νικήσει στα 77! :O  Τι άλλο να πούμε γι’αυτόν;

Τι θα δούμε στους ημιτελικούς των γυναικών;

Η Simona Halep έκανε μια από τις πιο εντυπωσιακές ανατροπές της χρονιάς, αφού κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη από την Elina Svitolina. Η Halep χρειάζεται δυο νίκες για να πάει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της!

Η Pliskova κέρδισε την Caroline Garcia με 2-0 σετ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Roland Garros για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η 25χρονη Τσέχα, χρειάζεται άλλη μια νίκη για να γίνει το νέο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης!

Η έκπληξη της διοργάνωσης ακούει στο όνομα της… Jelena Ostapenko. H μόλις 20 ετών Jelena απέκλεισε την Caroline Wozniacki και έφτασε στους πρώτους ημιτελικούς της καριέρας της.

Τελευταία γυναίκα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο είναι η Timea Bacsinszky που προκρίθηκε εις βάρος της Mladenovicμε 2-0 σετ. Βρίσκεται στο No 31 της παγκόσμιας κατάταξης και είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Ποιος θα φτάσει στον τελικό; Θα συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί του ο Nadal, θα γίνει η Jelena Ostapenko η πρώτη Λετονή που θα κατακτήσει Grand Slam; Περιμένουμε με ανυπομονησία τους τελικούς. 😉

 

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που λατρεύουν το τένις δες τη συλλογή μας με τα παπούτσια της adidas, Asics, Lotto και Nike, ρούχα adidas, Nike και Asics και τα αξεσουάρ adidas, Head, Nike, Tretorn και Wilson και κατατρόπωσε τους αντιπάλους σου!

 

  
  
  
Επιστροφή