6+1 δροσιστικά γεύματα εν όψει καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι έχει κάνει ήδη δυναμική είσοδο και μεταξύ μας, ο υδράργυρος από εδώ και πέρα όλο και θα ανεβαίνει!

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η ζέστη σε κουράζει και ψάχνεις συνεχώς τρόπους να δροσιστείς… Ακόμα κι αν αυτός ο τρόπος είναι μέσα από τα γεύματά σου!

Για το φετινό καλοκαίρι έχουμε να σου προτείνουμε κάποιες διατροφικές επιλογές, που όχι μόνο θα σε δροσίσουν, αλλά θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την υγεία σου και φυσικά, να έχεις φουλ ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας!

 

Ρεβιθοσαλάτα με Φέτα

Τα ρεβίθια αποτελούν ένα ιδιαίτερα θρεπτικό όσπριο κι ευτυχώς μπορεί να συνοδευτεί με διάφορους τρόπους! Ε, ένας τρόπος που ίσως να μην είχες σκεφτεί, είναι να φτιάξεις μία σαλάτα από ρεβίθια.

Φυσικά εμείς προτείνουμε τη φέτα πρώτον, γιατί είναι ό,τι πιο δροσιστικό και δεύτερον γιατί αυτός ο συνδυασμός θα σου δημιουργήσει το αίσθημα του κορεσμού!

 

Κρύα Βατομουρόσουπα με Βασιλικό

Κι εξηγούμαστε αμέσως! Μια κρύα σούπα από βατόμουρα, σε συνδυασμό με λίγο αρωματικό βασιλικό, θα σου φανεί πραγματικά σαν όαση!

Το καλύτερο βέβαια είναι ότι αν αντί για βασιλικό προσθέσεις λίγο μέλι ή ζάχαρη, μαζί με γιαούρτι… Θα γίνει το πιο τέλειο – δροσιστικό – υγιεινό επιδόρπιο!

 

Σαλάτα με Quinoa, Kale και Φέτα

Η Quinoa είναι η βασίλισσα των υπερτροφών, καθώς έχει υψηλή διατροφική αξία, χωρίς γλουτένη. Απ’ την άλλη το Kale, διαθέτει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μηδενικές θερμίδες…

Με αυτά τα δύο, θα έχεις μία γρήγορη, υγιεινή και νόστιμη σαλάτα – τέλεια επιλογή για ένα γρήγορο βραδινό γεύμα ή ένα δροσιστικό μεσημεριανό γεύμα! Εμείς προσθέσαμε και την φέτα, για να γίνει το γεύμα σου ένα κλικ πιο γευστικό και δροσιστικό! 😉

 

Κρύα σούπα πεπονιού με μέντα

Το πεπόνι αποτελεί ιδανική επιλογή ως βασικό συστατικό σούπας! Αν σου αρέσει να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις νέες γεύσεις… Δεν έχεις παρά να συνδυάσεις το πεπόνι με μέλι και μέντα!

Θα έχεις στο πιάτο σου μία γευστικότατη και δροσιστικότατη σούπα, που θα σε κρατήσει για αρκετές ώρες χορτάτο/η! Θες κάτι άλλο;

 

Ντάκος

Σε κάποια μέρη της Κρήτης θα το ακούσεις και ως «Κουκουβάγια»! Είναι μία κρητική απλή συνταγή, που αποτελείται από παξιμάδι, ντομάτα και τυρί!

Θεωρείται ένα «έξυπνο» γεύμα, καθώς είναι εύκολο στην προετοιμασία, απόλυτα δροσιστικό, νόστιμο κι εφοδιάζει τον οργανισμό με πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά.

Ζυμαρικά με Φρέσκα Λαχανικά

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ετοιμάζεις σάλτσες και να καταναλώνεις περιττές θερμίδες! Αρκεί μόνο να βράσεις τα ζυμαρικά…

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε ωμά λαχανικά της αρεσκείας σου και να θυμάσαι πάντα… Όσο πιο πολύχρωμη είναι η σαλάτα σου, τόσο πιο υγιεινή! Επίσης, μπορείς να τη συνοδεύσεις αν θες και με τόνο!

 

Γιαούρτι με Φρούτα, Ξηρούς Καρπούς ή Δημητριακά

Το γιαούρτι από μόνο του είναι μία πολύ δροσιστική επιλογή! Μπορείς εύκολα να έχεις ένα νόστιμο γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο/η για αρκετές ώρες…

Αρκεί να προσθέσεις φρούτα της αρεσκείας σου μαζί με δημητριακά ή ξηρούς καρπούς!

 

Η φαντασία όπως βλέπεις χρειάζεται παντού… Ακόμα και στο πιάτο σου! Μην φοβηθείς να παίξεις με νέες γεύσεις… Εκτός το ότι θα εκπλαγείς με το πόσο νόστιμο είναι το γεύμα σου, θα δεις ότι δεν θα νιώθεις «βαρύ» το στομάχι σου, ενώ παράλληλα θα είσαι χορτάτος/η για αρκετές ώρες!

  
  
  
Επιστροφή