Κορυφαία running tips για να τα βγάλεις πέρα όταν ο υδράργυρος βρίσκεται στα ύψη!

Το καλοκαίρι έφτασε, ο υδράργυρος ανεβαίνει και εσύ σκέφτεσαι πως να τρέχεις, χωρίς να νιώθεις ότι επηρεάζονται οι επιδόσεις σου; Σου έχουμε τα σημαντικότερα tips, για να τρέχεις όποτε εσύ θελήσεις!

Τρέξε νωρίς το πρωί

Οk μπορεί να είναι δυσκολότερο να σηκωθείς το πρωί, να ετοιμαστείς και να βγεις να τρέξεις αλλά σκέψου ότι είναι η ιδανική ώρα. Η θερμοκρασία δεν έχει ανέβει ακόμα, έχεις περισσότερη ενέργεια, ενώ θα έχεις βελτιωμένη διάθεση για όλη την υπόλοιπη μέρα.

 

Ενυδατώσου

Ακόμα και αν δε διψάς, πιες ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα. Καλό θα ήταν να καταναλώσεις περισσότερο, αν ιδρώνεις εύκολα. Εναλλακτικά, μπορείς να καταναλώσεις διάφορα αθλητικά ποτά, τα οποία σου δίνουν και περισσότερη ενέργεια.

 

Φόρεσε τα σωστά ρούχα

Προτίμησε ανοιχτόχρωμα ρούχα, που αντανακλούν καλύτερα τις ακτίνες του ήλιου. Τα άνετα ρούχα δίνουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων, ενώ διάλεξε ρούχα με τεχνολογία που προστατεύει από τον ιδρώτα ( π.χ. climalite, Dri-FIT, Speedwick κ.λ.π.).

 

Tip: απέφυγε τα βαμβακερά ρούχα που συγκρατούν τον ιδρώτα και βαραίνουν.

 

Προστάτευσε το κεφάλι σου

Φυσικά και είναι απαραίτητο να φοράς καπέλο, ή κάποιο μαντήλι αν θες να είσαι πιο εναλλακτικός. Όποιο από τα δυο και αν επιλέξεις, φρόντισε να είναι κατασκευασμένο με διαπνέον υλικά και να προστατεύει από τον ιδρώτα και από τις ακτίνες του ήλιου.

 

Ρίξε νερό στο κεφάλι σου

Μεγάλο μέρος της θερμότητας του σώματος αποβάλλεται από το κεφάλι. Αν ρίξεις νερό στο κεφάλι σου, η θερμοκρασία του σώματός θα μειωθεί και αυτό εξασφαλίζει ανακούφιση για λίγη ώρα.

 

Τρέξε αργά το απόγευμα

Αν είσαι και εσύ ένας από αυτούς που όσο και να χτυπάει τα ξυπνητήρι το πρωί δεν σηκώνονται από το κρεβάτι, μπορείς να τρέξεις κατά τη δύση του ήλιου. To χειμώνα δεν έχεις αυτή τη δυνατότητα τόσο πολύ, γιατί οι μέρες είναι μικρότερες αλλά το καλοκαίρι… So, why not?   ?

 

Τρέξε κοντά σε παραλία

Είναι συνήθως πιο δροσερά, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέρη.  Ακόμα και αν είναι όμως η θερμοκρασία η ίδια, θα νιώσεις περισσότερη δροσιά αφού θα είσαι δίπλα στο νερό. Επιπλέον, όταν τελειώσεις το τρέξιμο μπορείς να ρίξεις και καμιά βουτιά. ?

 

Μείωσε το tempo σου

Όσο πιο αργός είναι ο ρυθμός που ξεκινάς, τόσο περισσότερο διατηρείς τη θερμοκρασία του σώματός σου κάτω από τα όρια αντοχής. Επιπλέον, θα μπορείς να τρέχεις για περισσότερη ώρα.

 

Πρόσεχε τι καταναλώνεις

Απέφυγε την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, που αυξάνουν το κίνδυνο αφυδάτωσης.  Αντί γι’ αυτά μπορείς να πιεις παγωμένο τσάι που κρύβει και αυτό καφεΐνη.

 

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες συμβουλές μας. Δοκίμασέ τις και κάνε περισσότερο διασκεδαστικό από ποτέ το καλοκαιρινό  σου τρέξιμο.

 

Δες τη συλλογή μας με τα κορυφαία running προϊόντα εδώ!

  
  
  
Επιστροφή