6 καλοί λόγοι για να γυμναστείς με το καλημέρα!

Η καλή μέρα λένε, από το πρωί φαίνεται. Εμείς θα πούμε ότι η καλή μέρα φαίνεται από την πρωινή γυμναστική !

Και πριν μας πεις τρελούς κι αρχίσεις τις δικαιολογίες τύπου “δουλεύω” και “θα είμαι πτώμα όλη την ημέρα”, να σε ενημερώσουμε ότι αυτούς τους συνειρμoύς κάνουν όλοι και είναι το μεγαλύτερο λάθος!

Τι θα έλεγες αν σου δίναμε 6 καλούς λόγους για να ξεκινήσεις αύριο κιόλας;

 

Περισσότερος ελεύθερος χρόνος

Πιθανώς να προτιμάς την γυμναστική μετά την δουλειά ή αφού ξεκουραστείς το μεσημέρι! Πόσες φορές όμως σου έχει τύχει να χάσεις μία προπόνηση, είτε επειδή νιώθεις κουρασμένος/η, είτε επειδή έτυχε κάποια άλλη υποχρέωση;

Μπορείς πολύ απλά να βάλεις το ξυπνητήρι σου μισή ώρα νωρίτερα, να κάνεις την πρωινή σου γυμναστική πριν φας πρωινό και το απόγευμα να απολαύσεις πράγματα που θες να κάνεις, χωρίς να έχεις το άγχος του γυμναστηρίου και φυσικά έχοντας την ενέργειά σου στο φουλ!

 

Καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η άσκηση ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και συνεχίζει την καλή λειτουργία του για αρκετή ώρα μετά την προπόνηση. Φαντάσου λοιπόν, πόσο γρηγορότερα θα λειτουργεί μετά την πρωινή σου γυμναστική που ούτως ή άλλως, οι καύσεις είναι έως και 3 φορές πιο γρήγορες τις πρωινές ώρες!

 

“Αδειάζει” το μυαλό

Και προφανώς δεν εννοούμε ότι θα φτάσεις σε επίπεδο ζεν! Σίγουρα όμως αν γυμναστείς το πρωί, θα καθαρίσει το μυαλό σου και θα σε κάνει να αποκτήσεις ηρεμία και υγιή νοοτροπία κατά την διάρκεια της ημέρας που μόλις ξεκινάει. Plus ότι θα αποβάλεις το άγχος της προηγούμενης! Τι καλύτερο από αυτό;

 

Περισσότερη πειθαρχία

Ok, μεταξύ μας τώρα, χρειάζεται ένα ισχυρό κίνητρο – για τους περισσότερους τουλάχιστον – για να σηκωθείς από το κρεβάτι…Πόσο μάλλον να σηκωθείς λίγο νωρίτερα για να πάρεις την πρωινή σου γυμναστική, αντί για τον πρωινό σου καφέ!

Ωστόσο, αν το πάρεις απόφαση, θα δεις βελτίωση στην πειθαρχία και στην ποιότητα της ζωής σου πριν καλά – καλά το καταλάβεις. Και αυτό σημαίνει επιτυχία σε πολλούς τομείς! ;)

 

Διατροφή σε…πρόγραμμα

Εδώ θα είμαστε ίσως λίγο αυστηροί…Προτείνουμε να συγκρατηθείς και να μην φας το γεύμα σου πριν την προπόνησή σου αλλά μισή ώρα μετά! Αν φας μετά την πρωινή γυμναστική σου, θα λάβεις την ενέργεια που χρειάζεσαι, ενώ ο μεταβολισμός σου θα είναι στα ύψη.

Έτσι, κατά την διάρκεια της ημέρας, θα αναγκαστείς να ακολουθείς πιστά το πρόγραμμα με μικρά γεύματα και να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου σε εγρήγορση! Πράγμα που σημαίνει περισσότερες καύσεις, άρα και χάσιμο λίπους!

 

Ενέργεια στο φουλ

Δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί στον στρατό γυμνάζονται από το “άγριο χάραμα”;  Όχι δεν είναι άλλο ένα καψόνι!

Η πρωινή προπόνηση απελευθερώνει ενδορφίνες και άλλες ορμόνες, οι οποίες ουσιαστικά δίνουν την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζεται ο καθένας κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε να αντεπεξέλθει σε οποιαδήποτε δυσκολία! Μήπως τώρα το σκέφτεσαι; 😛

Αν δεις κάποιους λοιπόν να γυμνάζονται πριν καλά καλά ξημερώσει, μην βιαστείς να τους πεις τρελούς. Ρύθμισε κι εσύ το ξυπνητήρι σου λίγο νωρίτερα, βάλε την μουσική που σου αρέσει και αφιέρωσε ένα μισάωρο για το σώμα σου και την ψυχολογία σου! Πολύ σύντομα θα δεις σημαντική αλλαγή, νιώθοντας ευεξία και προσωπική ικανοποίηση!

Αυτοί είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για να το σκεφτεί και να ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας μέρα!  Ωστόσο μπορείς να δεις εδώ τη συλλογή μας που αποτελείται από τα μεγαλύτερα brands (adidas, Asics, Mizuno, New Balance, Nike, Puma, Reebok, Under Armour ). 

  
  
  
Επιστροφή