Μάθε ποια είναι τα συχνότερα λάθη στο τρέξιμο και δες τις επιδόσεις σου να εκτοξεύονται!

Για να δεις τα επιθυμητά αποτελέσματα με το τρέξιμο θέλει τρόπο αλλά και κόπο. Εδώ, σου έχουμε μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη, που πιθανότατα κάνεις και εσύ όταν τρέχεις, και δε σε αφήνουν να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου.


Δεν κάνεις ζέσταμα

Το ζέσταμα είναι βασικό σε κάθε προπόνηση. Όταν το παραλείπεις οι μύες σου είναι σκληροί και απροετοίμαστοι, ενώ έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς.

 

Αρχίζεις πολύ γρήγορα

Ξεκινάς να τρέχεις με υψηλό ρυθμό επειδή νιώθεις γεμάτος ενέργεια. Aυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κουράζεσαι νωρίς και να μη καταφέρεις να διανύεις την απόσταση που θέλεις.

 

Φοράς λάθος παπούτσια

Ναι, οκ. Για να τρέξεις όλοι ξέρουμε ότι δε χρειάζεται να έχεις κάποιον τρελό εξοπλισμό. Αλλά τα σωστά παπούτσια είναι απαραίτητα. Πρέπει να νιώθεις άνετα όταν τα φοράς και να μην καταλήγεις με πόνους στη φτέρνα, με φουσκάλες ή ακόμα και με πόνους στην πλάτη.

 

Λάθος διατροφή

Θέλεις να χάσεις εύκολα και γρήγορα κιλά και καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες από αυτές που πρέπει. Το αποτέλεσμα; Ο μεταβολισμός κινείται σε πιο χαμηλά επίπεδα. Πρέπει να τρως όσο χρειάζεται για να παραμένεις δραστήριος και να μην είσαι σαν ζόμπι.

 

Κακή στάση σώματος

Έλα παραδέξου το. Κάποιες φορές τρέχεις και εσύ με τα χέρια σταυρωτά, με τα χέρια κοντά στο στήθος ή με σκυμμένο το κεφάλι και την πλάτη. Τα χέρια πρέπει να βρίσκονται στο πλάι, λίγο πιο πάνω από τους γοφούς σε γωνία 90ο.

 

  Λάθος ρούχα

Κάποιοι αρχάριοι δρομείς δεν ξέρουν ότι υπάρχουν ρούχα που θα σου δώσουν περισσότερο boost και προστασία. Ρούχα, όπως αυτά που έχουν εξοπλιστεί με dryCELL, Dri-FIT, techfit, climalite κ.λ.π., θα σε προστατεύσουν από τον ιδρώτα και θα στηρίξουν περισσότερο τους μύες σου.

 

Δεν ξεκουράζεσαι

Πάρε και κανένα day-off! Δεν είναι κάθε μέρα «running day». Οι μύες σου πρέπει να έχουν χρόνο να αποκατασταθούν για να προλαμβάνονται οι τραυματισμοί, αλλά και εσύ πρέπει να ανακτήσεις την χαμένη σου ενέργεια. So, take a break! 😉

 

Δεν ενυδατώνεσαι αρκετά

Υποτιμάς ότι κατά την προπόνησή σου χάνεις μεγάλη ποσότητα υγρών. Αυτό έχει σαν συνέπεια να αφυδατώνεσαι και να νιώθεις δυσφορία.

Πιες, λοιπόν, περίπου μισό λίτρο νερό πριν τρέξεις, στη συνέχεια φρόντισε να πίνεις νερό κατά τη διάρκεια της προπόνησής σου κάθε 20’ και συνέχισε να πίνεις και μετά. Φυσικά, μπορείς να καταναλώσεις και κάποιο ενεργειακό ποτό που δεν περιέχει καφεΐνη.

 

Λάθος αναπνοές

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρέπει να ανασαίνουν από την μύτη. Wrong! Πρέπει να ανασαίνεις και από την μύτη και από το στόμα και εστίασε στην αναπνοή σου στο διάφραγμα.

Tip: Δοκίμασε να μιλήσεις καθώς τρέχεις. Αν καταφέρεις να ολοκληρώσεις την πρότασή σου χωρίς να ξεμείνεις από αέρα, τότε σημαίνει ότι τρέχεις με το σωστό tempo.

 

Μη ξεχνάς την αποθεραπεία

Αν και είναι μεγάλος πειρασμός να σταματήσεις την προπόνησή σου χωρίς να έχεις κάνει τις κατάλληλες ασκήσεις, πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι πολύ σημαντικές.

Με τις σωστές ασκήσεις μειώνεται η θερμοκρασία του σώματος, βελτιώνεται η ελαστικότητα των μυών και ομαλοποιείται η μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς.

 

Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικά λάθη στο τρέξιμο. Διόρθωσέ τα και ετοιμάσου για απογείωση με τη running συλλογή μας που αποτελείται από τα μεγαλύτερα brands (adidas, Asics, Mizuno,  New Balance, Nike, Puma, Reebok, Under Armour ). Βρες την εδώ!

  
  
  
Επιστροφή