5+1 λόγοι για να αρχίσετε το μπαλέτο από κούνια!

Από τα παιδικά μας χρόνια ονειρευόμασταν, τι θέλουμε να γίνουμε μεγαλώνοντας! Τα αγοράκια ήθελαν να γίνουν πυροσβέστες ή αστροναύτες και τα κοριτσάκια πριγκίπισσες και μπαλαρίνες…

Το Cosmos Sport Blog συγκέντρωσε τους 5+1 λόγους για να αφήσετε τη μικρή σας ελεύθερη, να εξελιχθεί σε μια αέρινη μπαλαρίνα!

 

Μαθαίνει να εκφράζει τα συναισθήματά της

H επιδέξια εκτέλεση των βημάτων χορού υπό τον ήχο της κλασικής μουσικής, οι χαριτωμένες χορευτικές κινήσεις και ο συντονισμός σώματος και πνεύματος, μαθαίνει στη μικρή σας επίδοξη μπαλαρίνα το πως να εξωτερικεύει τα συναισθήματά της!

 

Αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό της

Αν ανησυχείτε ότι η μικρή σας δεν έχει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στον εαυτό της, τότε στραφείτε στο μπαλέτο! Η εκτέλεση συντονισμένων κινήσεων και βημάτων μπροστά σε ένα κοινό, θα την βοηθήσει να τονώσει την αυτοπεποίθηση της.

 

Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος

Ο κλασσικός χορός και οι ασκήσεις μπαλέτου, βοηθούν τη μικρή σας μπαλαρίνα να μάθει το πως να στέκεται και συγχρόνως, να βελτιώνει τη στάση του σώματός της! Ακόμα συμβάλλει στην καλή φυσική της κατάσταση και στη διατήρηση ενός καλλίγραμμου σώματος!  

 

 

Μειώνει την παιδική παχυσαρκία

Δυστυχώς η παιδική παχυσαρκία αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα η ανάγκη για άσκηση να είναι επιτακτική. Το μπαλέτο συνδέεται με την αυξημένη αντοχή και την ευελιξία του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι θα ενδυναμώσει το μυϊκό σύστημα και την ευλυγισία της μικρή σας!

 

Την μαθαίνει να δημιουργεί φιλίες

Το μπαλέτο αυξάνει την κοινωνικοποίηση, καθώς απαιτεί ομαδική δουλειά! Η μικρή σας θα μάθει μέσα από τις θεατρικές παραστάσεις και τις καθημερινές προπονήσεις, να συνεργάζεται με άλλα άτομα και να δημιουργεί φιλίες.

 

 

Μειώνει το άγχος και βελτιώνει τη συγκέντρωση

Όσοι ασχολούνται με το μπαλέτο μαθαίνουν από μικρή ηλικία να εστιάζουν και να επικεντρώνονται στη σωστή εκτέλεση των χορευτικών κινήσεων, ενώ ο χαλαρωτικός ήχος της κλασσικής μουσικής, τους βοηθά να ξεφεύγουν από το άγχος της καθημερινότητας!

 

Χάρη και ευελιξία, κοινωνικοποίηση ή απόκτηση ενός καλλίγραμμου σώματος… Όποιος και αν είναι ο λόγος για να αρχίσει η μικρή σας το μπαλέτο, προετοιμάστε την κατάλληλα ρίχνοντας μια ματιά στην Go Dance συλλογής μας!

 

  
  
  
Επιστροφή