9 συχνά λάθη που κάνεις στο γυμναστήριο!

Οι γυμναστές σε χαιρετάνε με το μικρό σου όνομα και είσαι μόνιμος θαμώνας στο γυμναστήριο, αλλά παρόλα αυτά δεν έχεις φτάσει ακόμα τον επιθυμητό σου στόχο; Σου έχουμε τους λόγους, που σε κάνουν να νιώθεις ότι γυμνάζεσαι χωρίς αποτέλεσμα:

 

Μικρός ή καθόλου χρόνος προθέρμανσης

 Αν ξεκινάς με ενθουσιασμό και ξυπνάς το επόμενο πρωί με πόνους και αγκομαχητά, τότε το πιθανότερο είναι ότι “ξεχνάς” την προθέρμανση! Πρέπει να αφιερώνεις τουλάχιστον 5 λεπτά από τον χρόνο σου γι’ αυτήν και να αυξάνεις σταδιακά την ένταση, διαφορετικά οι πιθανότητες τραυματισμού είναι μεγάλες!

 

Ασκήσεις με λάθος ένταση

 Δεν είναι καλό ούτε να το παρακάνεις, αλλά ούτε και να βρίσκεις ευκαιρία για να τεμπελιάζεις. Βρες τη Μέγιστη Ατομική Καρδιακή Συχνότητά σου και σε ποιο ποσοστό της θα πρέπει να ασκείσαι (π.χ. τα αγύμναστα άτομα πρέπει να ασκούνται στο 50-60% της ΜΚΣ), για να μη σέρνεις τα πόδια σου στην επόμενη προπόνηση.

 

 

 Όταν κάνετε τον… Πύρρο Δήμα

Αν ζηλεύετε τους προχωρημένους που εκτελούν άπαιχτα τα power snatch, να ξέρετε ότι δεν τα κατάφεραν σε μια μέρα! Μην βιάζεστε να σηκώσετε περισσότερο βάρος από ότι αντέχετε και δώστε βάση στη σωστή τεχνική και στην ασφάλεια σας. Είναι προτιμότερο να ρίξετε τον εγωισμό σας και να σηκώσετε λιγότερο βάρος, για να μην σέρνεστε από καναπέ σε καναπέ λόγο της μέσης σας την επόμενη ημέρα!

 

Γυμναστική με ελαφριά βαράκια

Αν κάνετε επαναλήψεις με βαράκια που ζυγίζουν όσο το… κινητό σας, δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να τονώσετε τους μυς σας! Μιλήστε με τον γυμναστή σας και βρείτε το ιδανικό βάρος για εσάς και θα δείτε τους μυς σας να γραμμώνονται στις σωστές περιοχές.

 

Αερόβια προπόνηση πριν τα βάρη

Η προπόνηση με βάρη απαιτεί ένταση, συγκέντρωση και ξεκούραστο σώμα! Αν νιώθεις κόπωση ή δεν είσαι στα καλύτερά σου, δοκίμασε για εκείνη την ημέρα κάποιο είδος αερόβιας.

 

Λάθος στάση του σώματος

Αν είσαι πρωτάρης στον κόσμο του fitness, συμβουλεύσου τον προπονητή σου! Δυστυχώς μια κακή στάση του σώματος, το μόνο που θα σου προσφέρει είναι μια ανώφελη επιβάρυνση της σπονδυλικής σου στήλης!

 

Μικρή πρόσληψη πρωτεϊνών

Τα άτομα που ασχολούνται με τη γυμναστική χρειάζονται μεγαλύτερη πρόσληψη πρωτεϊνών, συγκριτικά με τα άτομα που προτιμούν την άνεση του καναπέ. Ένας καλός κανόνας είναι μία χούφτα άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα.

 

Αφυδάτωση

Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της άσκησης να ενυδατώνεις συχνά τον οργανισμό σου! Ένα μπουκάλι νερό ή τζελ με ηλεκτρολύτες θα σε επαναφέρουν στο λεπτό και θα σε βοηθήσουν να αποδώσεις στο maximum.

 

Έλλειψη αποθεραπείας

Το διάστημα της αποθεραπείας ο οργανισμός σας επανέρχεται στα φυσιολογικά του επίπεδα. Μην το παραλείπετε αν δεν θέλετε να καταλήξετε στο κρεβάτι του φυσιοθεραπευτή σας!
 

Οι παραπάνω συμβουλές θα κάνουν τις ώρες, τον ιδρώτα σας και το κόπο σας να αξίζουν! 😉

Μπορείτε να δείτε τη συλλογή μας ειδικά για γυμναστήριο εδώ για τους άνδρες, τις γυναίκες και τα παιδικά!

  
  
  
Επιστροφή