Μένουμε Σπίτι: Top 10+1 προτάσεις για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με την οικογένεια!

Ποιος είπε ότι το να μένουμε σπίτι δε μπορεί να είναι διασκεδαστικό; Υπάρχουν πολλές δημιουργικές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε οικογενειακώς. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη και χαμόγελο. Εάν αναρωτιέστε τι μπορούμε να κάνουμε όταν μένουμε σπιτι, παρακάτω θα βρείτε 11 διαφορετικές προτάσεις για να επιλέξετε εκείνη που ταιριάζει περισσότερο σε εσάς και την οικογένειά σας.

Νούμερο 1: Προπόνηση Στο Σπίτι

Αφήστε στην άκρη τον καναπέ, βάλτε μουσική, τα αγαπημένα σας αθλητικά ρούχα και γυμναστείτε. Η γυμναστική θα αποφορτίσει την ατμόσφαιρα, θα καθαρίσει το μυαλό και θα απομακρύνει το άγχος της καθημερινότητας. Προπονηθείτε με τον δικό σας ρυθμό, κάντε τις αγαπημένες σας ασκήσεις και απόλαυστε την ηρεμία που θα αποκτήσετε αργότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαράκια, λάστιχα αντίστασης, σχοινάκια, μονόζυγα για να ανεβάσετε το επίπεδο και να ανανεώσετε την προπόνησή σας. Συντονιστείτε στα live προγράμματα γυμναστικής του Cosmos Sport που γίνονται μέσω Facebook και Instagram για να ανεβάσετε παλμούς με τους ειδικούς. Εάν έχετε μικρά παιδιά, αυτό δε σας σταματάει από το να γυμναστείτε μαζί τους. Η γυμναστική μπορεί να πάρει τον ρόλο του παιχνιδιού.

 

 

Νούμερο 2: Παίξτε Κάποιο Άθλημα

Εάν είστε από τους τυχερούς που έχουν κήπο, μην διστάσετε να πάρετε την αγαπημένη σας μπάλα και να παίξετε! Υπάρχουν ωστόσο και οι mini μπασκέτες εσωτερικού χώρου που θα σας κρατήσουν σε εγρήγορση. Τα ομαδικά αθλήματα πάντα είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσεις χρόνο με τους αγαπημένους σου ανθρώπους. Μαθαίνετε καινούργιους τρόπους να επικοινωνείτε, δένεστε συναισθηματικά, ενώ τα παιδιά μαθαίνουν τι σημαίνει συνεργασία και ευγενή άμιλλα.

 

 

Νούμερο 3: Παίξτε Active Παιχνίδια

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας από τους πιο ευχάριστους και δημιουργικούς τρόπους να περάσει η ώρα. Το παιχνίδι θα χαρίσει γέλιο και αξέχαστες στιγμές. Η ώρα θα περάσει χωρίς να το καταλάβετε. Το bowling και το πέταγμα δαχτυλιδιών είναι δύο παιχνίδια, κατάλληλα για όλες τις ηλικίες, που σίγουρα θα σας ψυχαγωγήσουν. Ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι. Φτιάξτε τις ομάδες σας και συναγωνιστείτε για το ποιος θα κερδίσει. Ετοιμαστείτε να γελάσετε με την ψυχή σας και να ξεφύγετε για λίγο από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

 

 

Νούμερο 4: Βρείτε Ένα Καινούργιο Χόμπι

Τα χόμπι είναι οι δημιουργικές μας δραστηριότητες: μας ηρεμούν και μας επιφέρουν χαρά. Βρείτε οικογενειακώς ένα καινούργιο χόμπι. Το πινγκ πονγκ, για παράδειγμα, είναι από τα πιο διασκεδαστικά αθλήματα εσωτερικού χώρου. Από την άλλη πλευρά, εάν προτιμάτε κάτι πιο risky που θα τονώσει την αδρεναλίνη, τα ρόλερς και τα πατίνια είναι μία ευχάριστη επιλογή. Πέρα από διασκέδαση είναι και καλή γυμναστική. Φορέστε τα κατάλληλα προστατευτικά κι ετοιμαστείτε για απογείωση. Χαρίστε στα μικρά σας ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές.

 

 

Νούμερο 5: Κάντε Πρόσωπική Περιποίηση!

Η προσωπική περιποίηση αναζωογονεί το πνεύμα και την ψυχή, καθώς μπορεί να χαρίσει αυτοπεποίθηση και εσωτερική ικανοποίηση. Αφιερώστε οικογενειακώς μία μέρα να φροντίσετε τον εαυτό σας. Αφού μένουμε σπίτι, έχουμε όλο το χρόνο μπροστά μας να ασχοληθούμε με τα μαλλιά μας, το πρόσωπό μας, την υγιεινή μας και την ψυχική μας ηρεμία.

 

 

Νούμερο 6: Προετοιμάστε Υγιεινά Γεύματα

Όταν μένουμε σπίτι, έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο κι έτσι μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε όπως εμείς θέλουμε. Δοκιμάστε κάτι διαφορετικό: βρείτε νέα υγιεινά σνακς που θα ανανεώσουν την διατροφή σας ή δοκιμάστε να ετοιμάσετε υγιεινά γεύματα που δεν είχατε χρόνο να ασχοληθείτε νωρίτερα λόγω υποχρεώσεων. Μάθετε καινούργιες συνταγές και πειραματιστείτε με τις γεύσεις. Η κουζίνα είναι κι αυτή μία μορφή τέχνης. Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε.

 

 

Νούμερο 7: Τακτοποιήστε Και Καθαρίστε

Οι δουλειές του σπιτιού είναι πράγματι κουραστικές και βαρετές για τους περισσότερους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, όταν τακτοποιούμε και καθαρίζουμε αδειάζει το μυαλό μας και γαληνεύει η ατμόσφαιρα γύρω μας. Βάζοντας τον χώρο σε μία τάξη, αυτόματως αποκτούμε όρεξη και ενέργεια για δημιουργικότητα και παραγωγικότητα. Φορέστε τα πιο άνετα ρούχα σας και κινηθείτε ελεύθερα.

 

 

Νούμερο 8: Ανανεώστε Την Γκαρνταρόμπα Σας

Το διαδίκτυο έχει καταφέρει πολλά. Ένα από αυτά είναι η πρόσβαση που έχουμε στα αγαπημένα μας καταστήματα. Εάν θέλετε να ανανεώσετε την γκαρνταρόμπα σας, το μόνο που χρειάζεται είναι να επισκεφτείτε την σελίδα του αγαπημένου σας καταστήματος και να κάνετε ένα online shopping therapy. Ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις της μόδας και τα νέα προϊόντα των αγαπημένων σας εταιρειών. Βρείτε τα αγαπημένα σας lifestyle, casual ρούχα και φορέστε τα με αυτοπεποίθηση.

 

 

Νούμερο 9: Βγάλτε Φωτογραφίες
Πολλές φορές όταν μένουμε σπίτι, μας πιάνει μία ανεξήγητη επιθυμία να δημιουργήσουμε. Ένας τρόπος να διοχετεύσετε αυτή την επιθυμία είναι να οργανώσετε ένα mini photo shooting. Τα κατάλληλα props θα δώσουν έναν άλλο αέρα στη φωτογράφηση. Βγάλτε χαρούμενες, αστείες, αυθόρμητες φωτογραφίες. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη, χαμόγελο και στυλ. Φορέστε τα πιο stylish ρούχα της γκαρνταρόμπας σας, τα πιο cool αξεσουάρ και αφεθείτε στη στιγμή.

 

 

Νούμερο 10: Διαβάστε Ένα Βιβλίο

Εάν αγαπάτε τη λογοτεχνία μπορείτε να οργανώσετε μία ημέρα ανάγνωσης, όπου κάθε μέλος της οικογένειας μπορεί να διαβάσει ένα απόσπασμα από το αγαπημένο του βιβλίο. Ένας ακόμη τρόπος να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας είναι να του διαβάσετε μία ιστορία ή να του ζητήσετε να σας διαβάζει εκείνο μία: έτσι θα εξασκήσει την ανάγνωσή του κι εσείς θα απολαύσετε το βιβλίο σας. Βρείτε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στα γούστα σας, φορέστε την αγαπημένη σας μπλούζα και χαλαρώστε. Αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο να ταξιδέψει μέσα απ’ τις λέξεις.

 

 

Νούμερο 11: Δείτε Ταινίες & Σειρές!

Εάν έχετε κουραστεί από τους ρυθμούς της ρουτίνας, ένας τρόπος να ξεχαστείτε και να χαλαρώσετε είναι οι ταινίες και οι σειρές. Ταξιδέψτε με τους αγαπημένους σας χαρακτήρες και ζήστε μαζί τους νέες εμπειρίες και περιπέτειες. Όλες οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Netflix, το Amazon prime video, η Disney+ κλπ, έχουν μία τεράστια ποικιλία ποιοτικών και καλογυρισμένων ταινιών και σειρών, για όλες τις ηλικίες και όλες τις προτιμήσεις. Βάλτε την πιο χαλαρή φόρμα και το πιο άνετο φούτερ σας και καθίστε αναπαυτικά στον καναπέ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δε θα ξεμείνετε από ταινίες και σειρές.

 

  
  
  
Επιστροφή