Λάβε καθημερινά τις βιταμίνες σου με φυσικό τρόπο!

Πολλοί πίνουν νερό στο όνομά τους, άλλοι ψάχνουν να τις λάβουν με κάθε τρόπο και μεταξύ μας είναι πολύ σημαντικό να είμαστε φουλ από αυτές!

Φυσικά δεν κάνουμε λόγο για τίποτα άλλο από τις βιταμίνες! Είναι πολύ σημαντικό να τις λαμβάνουμε καθημερινά και για να σε προλάβουμε πριν τρέξεις να προμηθευτείς κάποιο σκεύασμα… Σε ενημερώνουμε ότι μπορείς να τις πάρεις με φυσικό τρόπο από τις τροφές σου!

Βιταμίνη Α

Είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη όλων των ιστών του σώματος και είναι γνωστή για την συμβολή της στην υγιή όραση. Επίσης, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί, παίζει σημαντικό ρόλο στην εγκεφαλική λειτουργία και στην ικανότητα για μάθηση.

Που μπορείς να τη βρεις;

Στα κίτρινα, κόκκινα και πράσινα λαχανικά, όπως καρότα, γλυκοπατάτες και σπανάκι. Επίσης πολύ υψηλά σε περιεκτικότητα βιταμίνης Α, είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα ψάρια!

Βιταμίνες B

Οι βιταμίνες Β – βιταμίνη Β1, Β2, Β3, παντοθενικό οξύ, Β6, φολικό οξύ και Β12 – είναι σημαντικές για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού καθώς και για την αποθήκευση και την παραγωγή ενέργειας. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην πρόληψη από διάφορες χρόνιες ασθένειες.

Που μπορείς να τις βρεις;

Στα αυγά, στο ψωμί ολικής αλέσεως και στα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, θα βρεις την Β1! Θα συναντήσεις αύθονη Β2 στο γάλα, στα αυγά, στα δημητριακά και στο ρύζι, ενώ θα βρεις την Β3 στο ψάρι, στο κρέας και στο αλεύρι σίτου! Το παντοθενικό οξύ βρίσκεται σε αφθονία σε σχεδόν όλα τα κρέατα και τα λαχανικά, συμπεριλαμβανομένου των πατατών και ντοματών.

Η B6 βρίσκεται σε αφθονία στο χοιρινό κρέας, στα πουλερικά, στα δημητριακά, στα αυγά και στα λαχανικά. Το φυλλικό οξύ συμπληρώνει τη βιταμίνη Β12 και βρίσκεται στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, στο μπρόκολο και στα μπιζέλια. Τέλος η Β12 υπάρχει κυρίως στο κρέας, στα ψάρια και στα γαλακτοκομικά προϊόντα!

Βιταμίνη C

Η βιταμίνη C είναι πολύ γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, έχει συνδεθεί σε μελέτες μείωσης του κινδύνου ορισμένων μορφών καρκίνου, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει το σώμα να απορροφήσει καλύτερα το σίδηρο. Σημαντική επίδραση επίσης, έχει στα αιμοφόρα αγγεία και στην καλή λειτουργία της καρδιάς!

Που μπορείς να τη βρεις;

Τα πορτοκάλια, τα λάχανα Βρυξελλών και το μπρόκολο, θεωρούνται από τις σπουδαιότερες πηγές.

Βιταμίνη Ε

Είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό κι επίσης προωθεί την υγιή κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα.

Που μπορείς να τη βρεις;

Τα φυτικά έλαια όπως η σόγια, το καλαμπόκι και το ελαιόλαδο είναι οι καλύτερες πηγές βιταμίνης Ε, με τα αμύγδαλα, τα καρύδια και τους σπόρους να είναι εξίσου εξαιρετικές πηγές!

Σίδηρος

Ο σίδηρος παίζει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση της αναιμίας – μία από τις πιο γνωστές διατροφικές ανεπάρκειες παγκοσμίως – και σε ένα ευρύτερο φάσμα βιολογικών λειτουργιών!

Που μπορείς να τον βρεις;

Το κόκκινο κρέας, τα φασόλια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως είναι εξαιρετικές πηγές σιδήρου!

Βλέπεις λοιπόν ότι η κάθε βιταμίνη ξεχωριστά, παίζει τον δικό της ρόλο και είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία του οργανισμού! Βάλε την φαντασία σου, δημιούργησε διάφορους διατροφικούς συνδυασμούς που θα καταναλώνεις καθημερινά και θα δεις μοναδικά αποτελέσματα με… Φυσικό τρόπο!

  
  
  
Επιστροφή