Οι COSMOS WOMEN καταλύτες στην Εταιρική Εξέλιξη & Δημιουργικότητα

Ημέρα σαν την 8η Μαρτίου φέρνει στην επικαιρότητα την ισότητα των φύλων στην εργασία. Η προώθηση των ίσων ευκαιριών οφείλει να αποτελεί βασική στρατηγική επιδίωξη κάθε οργανισμού, που έχει το βλέμμα του στραμμένο στις αξίες του σεβασμού και της δικαιοσύνης.


Για τα Cosmos Sport, αποτελεί αυταπόδεικτη δέσμευση, η αξιοποίηση των μοναδικών ικανοτήτων κάθε γυναίκας σε όλες μας τις εταιρικές δομές αλλά και δραστηριότητες. 

Μερικά στοιχεία του ρόλου & πρωτοβουλιών των γυναικών στα Cosmos Sport 

– Το 55% της εταιρείας αποτελείται από γυναίκες και 51% των διοικητικών Θέσεων καταλαμβάνεται από γυναίκες.

– Οι Γυναίκες των Cosmos Sport κατέχουν νευραλγικές διοικητικές θέσεις δίνοντας έμπνευση και δημιουργικότητα όπως Commercial Director, HR manager, Assistant Warehouse Manager, Head of Visual Merchandising, Head of Design, CX Assistant Manager, Disctrict Manager κλπ.

– Κάθε χρόνο λειτουργεί ο Θεσμός “First School Day Off” για μητέρες, στις οποίες παρέχεται επιπρόσθετη άδεια κατά την πρώτη σχολική μέρα των παιδιών τους.

-Δράσεις για το Wellbeing των Cosmos Women όπως Wellness Sessions, Nutrition Tips, Kangoo Sessions, συναντήσεις με Διατροφολόγο & Γυμνάστρια στο Office Gym κ.α.

– Πρωτοβουλίες από τις γυναίκες των Cosmos Sport που στηρίζουν τη μάχη για τον καρκίνο του μαστού όπως το Ευ Ζω Run & η Δωρεά Μαλλιών.

Μερικές Cosmos Women μιλούν για το ρόλο τους στην Εταιρία:

“Ονομάζομαι Ελευθερία Μαυράκη, εργάζομαι 17 χρόνια στην Cosmos Family & η θέση μου είναι Regional Manager, έχοντας υπό την ευθύνη μου 32 καταστήματα. Έμπνευση μου είναι οι άνθρωποι που είχα και έχω συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, από την διοίκηση έως τις ομάδες των καταστημάτων/τμημάτων με ένα και μόνο στόχο: Να γίνουμε οι καλύτεροι!!”

“Ονομάζομαι Τόνια Σταυρακάκη και είμαι η Commercial Manager της Cosmos Sport.
Στην οικογένεια της Cosmos εργάζομαι 23 χρόνια ξεκινώντας σαν Store Manager & την υπηρετώ πιστά μέχρι και σήμερα με πολλή αγάπη και πάθος. Στην ευθύνη μου έχω τις αγορές , τον έλεγχο των έγκαιρων παραλαβών / τοποθετήσεων μέχρι αυτές να μετατραπούν σε πωλήσεις, καθώς και όλες τις εμπορικές ενέργειες και λειτουργίες της εταιρείας όπως οι εκπτώσεις, stock controlling, pricing. Δύναμη και έμπνευση μου δίνουν όλοι οι άνθρωποι που συνεργάζομαι καθημερινά ώστε να υπάρχει το βέλτιστο αποτέλεσμα σε κάθε τομέα!”


“Είμαι η Αθηνά Σταύρου, HR Manager στην Cosmos Sport απο το 2018. Έχω στην ευθύνη μου το φάσμα των λειτουργιών του Recruitment,  Engagement & CSR. Στόχος μου ειναι η συμβολή στην επίτευξη των στατηγικών στόχων της εταιρείας, η εργασιακή ικανοποίηση καθώς και το well-being των εργαζομένων. Αυτό που με παρακινεί περισσότερο στην καθημερινότητα μου ειναι τα χαμόγελα των 600 Ανθρώπων που εργάζονται στην Cosmos Sport με πάθος κ αγάπη!”

“Ονομάζομαι Ιωάννα Σκούντζου και είμαι η Visual Merchandising Manager της εταιρίας τους τελευταίους πέντε μήνες. Μαζί με την ομάδα μου, είμαστε υπεύθυνες για την εικόνα των 48 καταστημάτων, με στόχο πάντα να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό experience στους πελάτες μας. Αυτό που μου δίνει καθημερινά κίνητρο και έμπνευση είναι το άριστο κλίμα που επικρατεί μεταξύ όλων των ομάδων στην εταιρία και η συνεχής επαφή με τα καταστήματα και τους πελάτες μας.”


Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην τίθεται πουθενά το ζήτημα «ισότητας», αλλά να αποτελεί μια φυσική κατάσταση σε κάθε πτυχή της κοινωνικής μας ζωής.


H Ομάδα του Cosmos Sport Group

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή