7 Ασκήσεις για workout στην παραλία

Το καλοκαίρι έχει ήδη καταφθάσει και παρόλο που τα γυμναστήρια κλείνουν σιγά σιγά για τις καλοκαιρινές διακοπές, εμείς σου βρήκαμε την λύση για να μην σταματάς ποτέ το workout σου. Η Cosmos Sport Training Expert, Ιωάννα Δρυγιαννάκη, σου δείχνει ένα fun workout process για γυμναστική στην παραλία!


Expert Tip: Εκτιμάται ότι χρειάζεται σχεδόν τρεις φορές περισσότερη ενέργεια για να περπατήσεις και να τρέξεις στην άμμο, καθώς η άμμος καθιστά κάθε κίνηση μια πρόκληση ισορροπίας, αναγκάζοντας μεγαλύτερη πρόσληψη μυών σε ολόκληρο το σώμα.


Τι πιο όμορφο και αναζωογονητικό από την γυμναστική με θέα το απέραντο γαλάζιο τοπίο της θάλασσας, ακούγοντας τα κύματα και μη χρειάζοντας τα αθλητικά σου παπούτσια, παρά μόνο τη διάθεση, το σώμα σου και ένα υπέροχο αθλητικό outfit, όπως της BODYTALK, για να ξεκινήσεις δυναμικά.

1η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις το κάθε πόδι!


«Στηρίζομαι στις παλάμες που βρίσκονται κάτω από το ύψος των ώμων μου, προβάλλοντας το ένα πόδι πίσω τεντωμένο και το άλλο λυγισμένο το γόνατο στο έδαφος. Σηκώνω γόνατο και το τοποθετώ ξανά  στο έδαφος έτσι ώστε να δουλέψουν οι κοιλιακοί μας»

2η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις

«Είμαι στα γόνατα κάνοντας άρσεις λεκάνης και ενεργοποιώντας τους γλουτούς. Επαναφέρω τη λεκάνη μου πίσω στις φτέρνες καθώς ταυτόχρονα φέρνω τα χέρια μου  μέχρι το ύψος των ώμων»

3η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις το κάθε πόδι!

«Σε όρθια θέση σηκώνω το ένα γόνατο σε ορθή γωνία και το προβάλλω πίσω τεντωμένο φέρνοντας ταυτόχρονα ψηλά τα χέρια τεντωμένα δίπλα από τα αυτιά»

4η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις

«Σε πλαϊνή θέση στηρίζομαι στην παλάμη και γόνατο – εκτείνω χέρι πόδι σαν δύο αντίθετες δυνάμεις και μαζεύω λυγισμένα να ακουμπήσουν το γόνατο και ο αγκώνας,  κάνοντας μια ελαφριά κάμψη κορμού για πλαϊνούς κοιλιακούς»

5η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις

«Σε τετραποδική θέση εκτείνω αντίθετο χέρι με πόδι μακραίνοντας τη σπονδυλική μου στήλη να ισιώσει και μαζεύω αντίστοιχα με στρογγυλή πλάτη, μέσα το γόνατο ώστε να ενώσει με παλάμη, για να βοηθήσω μες αυτό τον τρόπο την κινητικότητα της σπονδυλικής μου στήλης»

6η Άσκηση– 1×15 Επαναλήψεις

«Σε όρθια θέση, κάνω βαθύ κάθισμα και άρση ποδιού στο πλάι με τεντωμένα και τα δύο πόδια, για να δουλέψω καλά τους γλουτούς και την απαγωγή του ισχίου»

Expert Tip: Προσέχω πάντα τα γόνατα μου να είναι στο άνοιγμα της λεκάνης και να μην ξεπερνάνε τα δάχτυλα του ποδιού. Χρησιμοποιώ σε όλες τις ασκήσεις τα χέρια μου, γιατί βοηθάνε την κίνηση.

Τέλος, ΠΟΤΕ δεν ξεχνώ τις διατάσεις μου!

Φτιάχνω με το σώμα μου μια ωραία πυραμίδα πιέζοντας προς τα κάτω ωμοπλάτες και φτέρνες προς το έδαφος…


Προσέχω πάντα την υγεία μου και το σώμα μου.. Καλές βουτιές!

Μπορεί να σου αρέσουν

  
  
  
Επιστροφή