Λόγοι για να τρέχεις και το καλοκαίρι!

Πιθανόν να σκέφτεσαι ότι το καλοκαίρι και το τρέξιμο δεν πάνε μαζί. Ωστόσο, να σε ενημερώσουμε ότι κάνεις λάθος. Το καλοκαίρι είναι μια από τις καλύτερες εποχές για να ξεκινήσει κάνεις το τρέξιμο. Σου φαίνεται περίεργο; Καθόλου! Θα σου εξηγήσουμε αμέσως τι εννοούμε!

Πέρα από το γεγονός ότι είναι μια εξαιρετικήευκαιρίανααφήσειςταπροβλήματάσου για λίγο στο πίσω μέρος του μυαλού σου, είναι και ο ήλιος που βοηθάει την κατάσταση. Όχι, δεν αναφερόμαστε στο μαύρισμα, αλλά στην βιταμίνη D, η οποία προέρχεται από τις ακτίνες του ηλίου. Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, βελτιώνει την διάθεση και ενδυναμώνει τα οστά. Άρα το μόνο σίγουρο είναι ότι λίγο τρέξιμο το καλοκαίρι, μόνο κακό δε θα σου κάνει!

Σαφώς, λόγω τις υπερβολικής ζέστης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν προβλέπεται πολύωρη έκθεση στο ήλιο, συνεπώς ούτε και πολύωρη άσκηση κάτω από τον ήλιο… Γι΄αυτό προτείνουμε, να μειώσεις μερικά χιλιόμετρα και να τα αντικαταστήσεις με γυμναστήριο ή επίλεξε κάποια άλλου είδους άσκηση, ώστε να μη χάσεις τη φόρμα σου.

Εκμεταλλεύσου το γεγονός ότι αργεί να βραδιάσει και απέφυγε το τρέξιμο τις μεσημεριανές ώρες, γιατί τότε η ακτινοβολία του ηλίου είναι αρκετά δυνατή. Πολύ σημαντικό είναι να μην ξεχνάς να φοράς καπέλο, αντηλιακό και φυσικά να ενυδατώνεσαι!

 

SOS TIPS πριν ξεκινήσεις το Τρέξιμο!

TIP 1: Ξεκίνα με τα σωστά Running Παπούτσια! 

Μην ξεχνάς ότι χρειάζεσαι ανάλαφρο πάτημα, σταθερότητα, άνεση και αντικραδασμική προστασία σε κάθε βήμα!

TIP 2: «Εξοπλίσου» με τα κατάλληλα Ρούχα!

Στα Cosmos Sport θα βρεις ρούχα με καινοτόμες τεχνολογίες, που θα κάνουν τις προπονήσεις σου πιο εύκολες κι ευχάριστες!

TIP 3: Χρειάζεσαι τα σωστά Running Αξεσουάρ, όπως armbands, κάλτσες, ζώνες, χρονόμετρα και πολλά ακόμα, ώστε να πας τις προπονήσεις σου σε άλλο level και να είσαι like a PRO Runner!

TIP 4: Τέλος, ένα από τα πιο βασικά που θα πρέπει να κάνεις έτσι κι αλλιώς, είναι να βρεις τον τύπο του πέλματός σου! Σου ακούγεται δύσκολο; Καθόλου! Τώρα με την καινοτόμα υπηρεσία FootID του Cosmos Sport, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πας στο κατάστημα του Περιστερίου στην Αθήνα και να ζητήσεις να βρεις το δικό σου πάτημα!

 

  
  
  
Επιστροφή