Τα Cosmos Sport αυτά τα Χριστούγεννα χάρισαν το πιο ουσιαστικό δώρο!

Οι ημέρες των Χριστουγέννων, είναι στιγμές του χρόνου, στις οποίες κυριαρχεί το συναίσθημα, η προσφορά, η αγάπη και η αλληλεγγύη. Είναι μία καλή ευκαιρία, λοιπόν, να χαρίσουμε λίγη χαρά σε οικογένειές, οι οποίες δυστυχώς δεν έχουν την δυνατότητα, να γιορτάσουν αυτές τις όμορφες μέρες.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Cosmos Sport, υποστηρίζει τον θεσμό της αλληλεγγύης γι’ αυτό το λόγο τις μέρες των γιορτών το προσωπικό και οι ιδιοκτήτες των Cosmos Sport συγκέντρωσαν ένα σημαντικό ποσό το οποίο μετατράπηκε σε δωροεπιταγές Super Market και προσφέρθηκε στην «Κίτρινη Αποστολή».

Σε ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος δεν διαχειρίζεται χρήματα, αλλά υλικά τα οποία διανέμονται σε όσους έχουν ανάγκη. Στις 31/12 ο κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ο άνθρωπος που είχε την έμπνευση να δημιουργήσει αυτή την ανθρωπιστική δράση, την ομάδας αλληλεγγύης «Κίτρινη Αποστολή», βρέθηκε στα Κεντρικά γραφεία της Cosmos Sport, στο Ηράκλειο Κρήτης για να παραλάβει τις δωροεπιταγές από το προσωπικό της εταιρείας.

Τι είναι η «Κίτρινη Αποστολή»

Το 2012 λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τότε ήταν που οι υπάλληλοι μια εταιρείας ταχυμεταφορών με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης, αποφάσισαν να βοηθήσουν μερικές οικογένειες, που δυσκολεύονταν οικονομικά. Ήταν μία σκέψη που υλοποιήσαν λόγω των ημερών και κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε. Αρχικά ήταν μια ομάδα που δεν έφερε κάποιο όνομα, στην πορεία όμως, πήρε το όνομα «Κίτρινη Αποστολή», λόγω του χρώματος των οχημάτων της εταιρείας στην οποία δούλευαν τα μέλη της.

Σήμερα, είναι μια από τις πιο γνωστές και ενεργητικές εθελοντικές ομάδες που δρουν στην πόλη του Ηρακλείου. Έχει περίπου 15 σταθερά μέλη, αλλά κατά καιρούς υπάρχουν και περισσότεροι εθελοντές, που βοηθούν στις εκάστοτε δράσεις της ομάδας. 250 οικογένειες στηρίζονται σε μόνιμη βάση με είδη διατροφής, ένδυσης και υπόδησης. Βέβαια τα πράγματα δεν τελειώνουν εκεί, καθώς υλοποιούνται συνεχώς νέες δράσεις αλληλεγγύης όπως: η εύρεση εργασίας, διανομή δωροεπιταγών Super Market κ.α.

Τι πρέπει να γνωρίζει όποιος χρειάζεται βοήθεια και θέλει να απευθυνθεί στην «Κίτρινη Αποστολή»

•Δεν είναι αναγκαία η επίδειξη εκκαθαριστικο

•Τα μέλη της ομάδας ελέγχουν που πηγαίνει η βοήθεια που παρέχουν

•Οι οικογένειες καταγράφονται, ενώ τα στοιχεία τους δεν δημοσιοποιούνται

Τα γραφεία της «Κίτρινης Αποστολής» στεγάζονται στην Εθνικής Αντιστάσεως 50 και Καλαμά γωνία. Οι ώρες λειτουργίας είναι Δευτέρα έως Παρασκευή 10 π.μ. με 1 μ.μ.

  
  
  
Επιστροφή