Τα Nike MERCURIAL «Puro Fenomeno», φοριούνται από ΤΟ «φαινόμενο»!

Γεννήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας τον Φεβρουάριο του 1992. Έχει κατακτήσει ήδη ουκ ολίγους σημαντικότατους ατομικούς και ομαδικούς τίτλους ενώ αποτελεί και την ακριβότερη ποδοσφαιρική μεταγραφή όλων των εποχών…

Το περασμένο καλοκαίρι (2017) η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε για χάρη του το αστρονομικό ποσό των 200.000.000 € (!) προκειμένου να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα. Ένα παιδί – θαύμα, ένα ποδοσφαιρικό φαινόμενο στο οποίο όλοι οι Βραζιλιάνο «ποντάρουν» για την έκτη κατάκτηση παγκοσμίου κυπέλλου της «Σελεσάο»… 

Ο λόγος για τον Νεϊμάρ ντα Σίλβα Σάντος Τζούνιορ τον γνωστό σε όλους μας Νεϊμάρ, στον οποίο είναι αφιερωμένο το νέο ποδοσφαιρικό παπούτσι “Puro Fenomeno” της Nike. Ο κάτοχος του βραβείου «Πούσκας» το 2011 και του τίτλου καλύτερος Νοτιοαμερικανός παίκτης το 2011 και 2012 παίρνει την «σκυτάλη» από τον συμπατριώτη του Ρονάλντο, όσον αφορά την συνεργασία με την Nike.

Οι δύο θρυλικοί παίκτες της Βραζιλίας λοιπόν, μοιράζονται έναν ιδιαίτερο δεσμό καθώς αφενός αμφότεροι αποτελούν τεράστια ταλέντα της γενιάς τους, αφετέρου χάρη στην σύνδεσή τους με τα Mercurial. Η Nike δημιουργεί τα νέα Mercurial Puro Fenomeno, τα οποία δανείζονται σχεδιαστικές και αισθητικές «πινελιές» τόσο από την έκδοση των Mercurial του Ρονάλντο την χρονιά 1998, όσο και από τα Superflly II του Νεϊμάρ, τιμώντας έτσι αυτούς τους δύο τεράστιους ποδοσφαιριστές.

Ο Ρονάλντο, ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό φαινόμενο, παρουσίασε τα πρώτα Nike Mercurial σχεδόν 20 χρόνια πριν… 

Τα ποδοσφαιρικά αυτά δεν είχαν καμία σχέση με οτιδήποτε είχε προηγηθεί μέχρι τότε! Άλλαξαν το παιχνίδι στο ποδόσφαιρο. Ήμουν μέρος της ανάπτυξης του Mercurial από την αρχή του και κάποια στιγμή το παπούτσι ήταν μέρος του ποδιού μου! Ήταν θαυμάσιο να είμαι μέρος του έργου αυτού και τα αποτελέσματα ήταν υπέροχα – γράφοντας ένα νέο κεφάλαιο την ιστορία των ποδοσφαιρικών.

Με την σειρά του ο Νεϊμάρ αναφέρει για τα ομολογουμένως εντυπωσιακά Mercurial:

Ήταν τα παπούτσια που όλοι ήθελαν! Τα ήθελα και εγώ! Όταν σε ηλικία 18 ετών έκανα το ντεμπούτο μου στην Εθνική Βραζιλίας, σκόραρα το πρώτο μου γκολ με τα Mercurial Superfly II, οπότε θα είναι πάντα πολύ σημαντικά για’ μένα.

 

Σε ό,τι αφορά το ολοκαίνουριο «Puro Fenomeno», στο πλάι χαρακτηρίζεται από το εικονικό μπλε χρώμα που χρησιμοποιήθηκε στα ’98 Mercurial, με τις ρίγες από το τωρινό Mercurial να αλλάζουν για να μιμηθούν τις κυματιστές ρίγες του πρωτότυπου. Οι μαύρες άκρες των στηριγμάτων έχουν επίσης μια… Πινελιά από την έκδοση του ’98!

Η μεσαία πλεύρα του παπουτσιού χαρακτηρίζεται από το τολμηρό γραφικό των Mercurial Superfly II, που ο Νεϊμάρ φορούσε στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή. Τα “Ousadia” και τα “Alegria” κάνουν κι αυτά την εμφάνισή τους στην μεσαία πλευρά, σύμφωνα με το τολμηρό και χαρούμενο στυλ παιχνιδιού για το οποίο είναι γνωστός ο σούπερ σταρ της Παρί. Τέλος, το προσωπικό λογότυπο του Νεϊμάρ διακοσμεί την πίσω όψη των νέων ποδοσφαιρικών!

Μπες τώρα στο Cosmossport.gr, επίλεξε το μοντέλο που σου ταιριάζει καλύτερα και κάν’ το δικό σου!

  
  
  
Επιστροφή