To 2o Cosmos Sport Run πλησιάζει… Κι εμείς σου έχουμε τα «κατάλληλα» tips!

Είμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν το πολυαναμενόμενο Cosmos Sport Run powered by adidas, και ακριβώς μετά τις γιορτές(!)… Παραδέξου το! Όλοι «τσιμπήσαμε» κάτι παραπάνω!

Ψυχραιμία! Δεν τρέχουμε για να βγούμε πρώτοι σε αυτόν τον αγώνα – thank God – , τρέχουμε όμως για καλό σκοπό, κι οφείλουμε όλοι να τερματίσουμε!

Τι θα έλεγες να επιστρέψουμε στον αγαπημένο fitness τρόπο ζωής; Η ομάδα του Cosmos Sport μάζεψε για εσένα τα σημαντικότερα διατροφικά/running tips, ώστε να τρέξεις με την ψυχή σου και να τερματίσεις με επιτυχία στη διαδρομή των 5 ή 10 km!

 

Αποτοξίνωση αστραπή!

Όπως είπαμε και παραπάνω, όλοι κάναμε τις ατασθαλίες μας και αυτές τις γιορτές… Don’t panic!

Ευτυχώς υπάρχουν κάποιες «μαγικές» τροφές που ουσιαστικά θα αποτοξινώσουν τον οργανισμό μας. Εμείς θα σου πούμε κάποιες ενδεικτικές κι εσύ αποφασίζεις πως θα τις εντάξεις στην καθημερινότητά σου!

  • Τζίντζερ: Αυτό το «καυτό» φυτό, θα το βρεις σε πολλές μορφές… Αποξηραμένο, φρέσκο, σε σκόνη, σε χυμό ή ακόμα και έλαιο! Αναμφίβολα είναι μια τροφή που προσφέρει απίστευτα οφέλη. Ουσιαστικά αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος κι αυτό οδηγεί αυτόματα στην αποβολή των τοξινών – μέσω του δέρματος, εντέρου αλλά και νεφρών! Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να το προσθέσεις στις περισσότερες συνταγές, plus του ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο να το βρεις!
  • Μήλα: Πολύ σοφά, λέει η παροιμία «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα», καθώς μας προσφέρουν σημαντικές ιδιότητες!
    Αρχικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C – δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περαιτέρω σε αυτό, αφού όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι. Επιπλέον, περιέχουν την πηκτίνη, ίνα που δεσμεύει και βοηθά στην αποτοξίνωση και αποβολή βαρέων μετάλλων!
  • Γιαούρτι: Δροσιστικό κι ελαφρύ γεύμα… Βάλε φαντασία και απόλαυσέ το με πολλούς τρόπους! Δώσε βάση: Βοηθάει στην αποτοξίνωση της εντερικής οδού, έτσι εξασφαλίζεται η σωστή αφομοίωση της τροφής και όλων των θρεπτικών συστατικών.
    Tip: Πρόσθεσε φρούτα ή μέλι και μετέτρεψέ το σε ένα υγιεινό γλυκό!
  • Λεμόνια: Βοηθούν στη πέψη, δεσμεύουν και διαλύουν το τις τοξίνες του σώματος και προωθούν την απέκκρισή τους. Καθαρίζουν και αλκαλοποιούν το αίμα και έχουν καθαρκτικές ιδιότητες. Θέλεις να πούμε κι άλλα;
    Tip: Πρόσθεσε 2–3 σταγόνες μέσα στο τσάι ή στο νερό!

Φυσικά υπάρχουν πολλές ακόμα super τροφές για αποτοξίνωση, όμως εμείς επιλέξαμε τις πιο «εύκολες»… – Δεν θα έχεις και δικαιολογία, για να αποφύγεις αυτό το στάδιο της σωστής προετοιμασίας!

 

Ώρα για υδατάνθρακα!

Θέλεις φουλ ενέργεια για να τρέξεις. Συμφωνούμε, πρέπει όμως να μειώσουμε και το «λιπάκι» ε;

Ξέχνα τις μακαρονάδες με σάλτσα και κρέμα και αρκέσου σε μια ταπεινή τοματάδα! Επίσης τηγανητές πατάτες και τα σχετικά, κομμένα!!!Πατατούλες βραστές σε μία υπέροχη και υγιεινή πατατοσαλάτα με ελάχιστο λάδι – άντε και οι πατάτες φούρνου καλές είναι, αρκεί να είναι χωρίς λάδι!

Tέλος, χρησιμοποίησε με μέτρο εκτός από τους άσπρους, και τους μαύρους υδατάνθρακες! Το μαύρο ψωμί και τα δημητριακά θα σου δώσουν την ενέργεια που χρειάζεσαι, αλλά προσοχή(!) με μέτρο!

 

Ενυδάτωση dear…

H ενυδάτωση είναι ίσως από τα σημαντικότερα στοιχεία, όσον αφορά τη διατροφή. Το νερό είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία των κυττάρων. Μεταφέρει θρεπτικές ουσίες σε στον οργανισμό και μειώνει τη θερμοκρασία του, μέσω του ιδρώτα.

Οπότε νεράκι… Νεράκι του θεού, τσάι και τονωτικοί χυμοί, σε μεγάλη ποσότητα και σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας, πριν τον αγώνα – όχι ότι θα ήταν κακή ιδέα να τα συνεχίσεις κι εκτός προετοιμασίας! Οι γεύσεις πολλές και σε τσάι και σε χυμούς… Δεν θα δυσκολευτείς καθόλου… Trust us!

 

That’s all folks με τη διατροφή… Με τα υπόλοιπα τι γίνεται;

Θα υποθέσουμε ότι ήδη έχεις ξεκινήσει προπονήσεις 2 με 3 φορές την εβδομάδα, αν όχι… Επίλεξε τη διαδρομή των 5 km κι όχι των 10 km. Τόσο απλό!

Προσπάθησε να κάνεις κάθε εβδομάδα μία προπόνηση Long Run (15 – 25 km) και απόφυγε τις υπερβολές, άλλες δύο προπονήσεις των 30’ – με μία μέρα κενό ενδιάμεσα, αρκούν. Υπενθυμίζουμε: Στόχος σου δεν είναι να βγεις πρώτος, αλλά να απολαύσεις τη διαδρομή και να σου μείνει αξέχαστη αυτή η μέρα!

Τώρα, αν δεν έχεις προμηθευτεί τα σωστά running παπούτσια… Ακόμα προλαβαίνεις! Το Cosmossport.gr και τα καταστήματα Cosmos Sport, διαθέτουν για εσένα την μεγαλύτερη συλλογή σε εξειδικευμένα παπούτσια και άλλα προϊόντα running, και μην ξεχνάς ότι είναι και περίοδος προσφορών! ?

Ραντεβού την Κυριακή 21/1/2018, στα «Λιοντάρια» για τον πιο διαφορετικό αγώνα τρεξίματος της πόλης μας… Μαζί μπορούμε, «μαζί νικάμε τον καρκίνο»!

 

***Αν δεν έχεις πάρει ακόμα συμμετοχή, προλαβαίνεις! Κάνε τώρα την εγγραφή σου εδώ!

 

  
  
  
Επιστροφή