“Φουλάρει” για Μουντομπάσκετ μέσω Ηρακλείου η Επίσημη… ανανεωμένη!

Με νίκες στα δύο πρώτα ματς του ομίλου της προκριματικής φάσης για το Μουντομπάσκετ του 2019 ξεκίνησε η Εθνική ομάδα μπάσκετ, με το δύο στα δύο να γίνεται στο κλειστό «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, το οποίο για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται «ζεστό» και άκρως φιλόξενο για τις Εθνικές μας ομάδες.

Η Εθνική μας, όπως και οι περισσότερες ομάδες, παρατάχθηκε στα πρώτα παιχνίδια των προκριματικών πλήρως ανανεωμένη, με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της, κυρίως λόγω της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα σε FIBA και Euroleauge και την απαγόρευση που υπάρχει στους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα να μην αγωνιστούν στα ματς των προκριματικών.

Επίσης, εκτός από τις αρκετές αλλαγές παικτών, υπήρξε αλλαγή και στον πάγκο της «γαλανόλευκης» σε σχέση με το πώς παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Μικρή μεν, αλλαγή δε. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Μίσσας από πρώτος προπονητής τοποθετήθηκε στην θέση του βοηθού προπονητή, με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να διανύει την αντίθετη διαδρομή.

Με τα νέα δεδομένα λοιπόν σε ρόστερ και προπονητικό τιμ, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε πριν από μερικές ημέρες τις υποχρεώσεις του για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2019 με στόχο σαφώς την πρόκριση και την παρουσία του στην τελική φάση.


Η διαδρομή προς το Μουντομπάσκετ για την Επίσημη Αγαπημένη ξεκίνησε 24 Νοεμβρίου από το Λέστερ και την αναμέτρηση απέναντι στην Μεγάλη Βρετανία, στην οποία με αρκετό άγχος και ένα μεγάλο καλάθι τριών πόντων του Αθηναίου στα τελευταία δευτερόλεπτα της παράτασης, το συγκρότημα του Θανάση Σκουρτόπουλου μπήκε με το… δεξί στα προκριματικά νικώντας με 95-92.

Το δεύτερο παιχνίδι στην διαδικασία των προκριματικών και πρώτο εντός έδρας, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27/11 με αντίπαλο το Ισραήλ στο Ηράκλειο που πάντα «αγκαλιάζει» και στηρίζει την Εθνική μας ομάδα σε όλα τα αθλήματα. Σε αυτό το ματς, η ομάδας μας έφτασε στην νίκη αυτή τη φορά καθόλου αγχωτικά, με καλό και ανά διαστήματα θεαματικό μπάσκετ αλλά και με διαφορά που ξεπέρασε τους 20 πόντους (82-61) κάνοντας το δύο στα δύο.


Τα επόμενα δύο παιχνίδια για τους Έλληνες διεθνείς είναι στις 22 και 25 Φεβρουαρίου 2018 κόντρα σε Εσθονία και Μεγάλη Βρετανία αντίστοιχα. Αμφότερα θα πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο και με τις ευχές όλων μας η συνέχεια να είναι ανάλογη του ξεκινήματος.

  
  
  
Επιστροφή