7+1 σημαντικά running tips για να περάσεις με άνεση τη γραμμή τερματισμού!

Aναρωτιέσαι τι πρέπει να κάνεις για να φτάσεις στη γραμμή του τερματισμού, πριν σε προδώσουν οι δυνάμεις σου; Εδώ σου έχουμε τα σημαντικότερα tips, για να μπορείς να τρέχεις ασταμάτητα!

Κάνε ζέσταμα 

Το ζέσταμα είναι βασικό κάθε φορά που θέλεις να τρέχεις. Όταν το παραλείπεις οι μύες σου είναι σκληροί και απροετοίμαστοι, ενώ έχεις περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστείς.


Μην τρέχεις πολύ γρήγορα

Όταν φτάνει η στιγμή εκκίνησης, είσαι ξεκούραστος και γεμάτος ενέργεια. Γι’ αυτό τα δίνεις από την αρχή όλα. Το αποτέλεσμα; Κουράζεσαι νωρίς και πιθανότητα να μην καταφέρεις να φτάσεις ως το τέλος.

 

Ενυδατώσου

Ακόμα και αν δε διψάς, πιες ένα ποτήρι νερό κάθε ώρα. Καλό θα ήταν να καταναλώσεις περισσότερο, αν ιδρώνεις εύκολα. Εναλλακτικά, μπορείς να καταναλώσεις διάφορα αθλητικά ποτά, τα οποία σου δίνουν και περισσότερη ενέργεια.

 

Φόρεσε τα σωστά ρούχα

Προτίμησε ανοιχτόχρωμα ρούχα, που αντανακλούν καλύτερα τις ακτίνες του ήλιου. Τα άνετα ρούχα δίνουν περισσότερη ελευθερία κινήσεων. Για καλύτερα αποτελέσματα διάλεξε ρούχα με τεχνολογία που προστατεύει από τον ιδρώτα ( π.χ. climalite, Dri-FIT, Speedwick κ.λ.π.).

 

Διάλεξε τα κατάλληλα παπούτσια

Τα παπούτσια σου πρέπει να σου ταιριάζουν απόλυτα. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τα διαλέξεις σύμφωνα με τον τύπο πατήματός σου, να έχουν καλή αντικραδασμική προστασία και, φυσικά, να είναι ανθεκτικά!

 

Προστάτευσε το κεφάλι σου

Φυσικά και είναι απαραίτητο να φοράς καπέλο, ή κάποιο μαντήλι αν θες να είσαι πιο εναλλακτικός. Όποιο από τα δυο και αν επιλέξεις, φρόντισε να είναι κατασκευασμένο με διαπνέον υλικά και να προστατεύει από τον ιδρώτα και από τις ακτίνες του ήλιου.

 

Ρίξε νερό στο κεφάλι σου

Μεγάλο μέρος της θερμότητας του σώματος αποβάλλεται από το κεφάλι. Αν ρίξεις νερό στο κεφάλι σου, η θερμοκρασία του σώματός θα μειωθεί και αυτό εξασφαλίζει ανακούφιση για λίγη ώρα.

 

Πρόσεχε τι καταναλώνεις


Απέφυγε την μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ και καφέ, που αυξάνουν το κίνδυνο αφυδάτωσης.  Αντί γι’ αυτά μπορείς να πιεις παγωμένο τσάι που κρύβει και αυτό καφεΐνη ή άλλα ενεργειακά ποτά!

 

Αυτά ήταν τα βασικότερα tips που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του Ημιμαραθωνίου! Μέχρι τότε; Μπορείς να διαλέξεις τα κατάλληλα ρούχα,  παπούτσια και αξεσουάρ μέσα από την μεγάλη συλλογή μας!

  
  
  
Επιστροφή