Espadrilles: το summer-classic παπούτσι και tips για να το συνδυάσεις!

Οτιδήποτε αποτελεί μόδα στις μέρες μας, είναι αλληλένδετα συνδεδεμένο με το παρελθόν.  Σε αυτό βασίζεται και η ιστορία των κατ’ εξοχήν παπουτσιών του καλοκαιριού «εσπαντρίγιες ή espadrilles», που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου 4.000 χρόνια στην Ισπανία.


Η ονομασία τους , προέρχεται από την καταλανική λέξη espardenva, που σημαίνει παπούτσια που κατασκευάζονται από esparto, το είδος δηλαδή του σχοινιού που φτιάχνεται από φύλλα φυτών. Οι εσπαντρίγιες αποτελούνται σε γενικές γραμμές από φυσικά υλικά, παίρνουν το σχήμα του ποδιού και αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει χαρίζοντας άνεση στους φανατικούς λάτρεις τους.
Δικαιολογημένα αποτελούν αναμφίβολα τα πιο «must» καλοκαιρινά παπούτσια, αφού δίνουν ιδιαίτερο στυλ και ταυτόχρονα είναι μια «δροσερή» επιλογή για τον ήλιο. Flat ή wedges, πολύχρωμες ή μονόχρωμες, με κορδόνια ή animal prints, διεκδικούν βασική θέση στο καθημερινό outfit των καλοντυμένων γυναικών αλλά πλέον και ανδρών.

Η ποικιλία των χρωμάτων και των σχεδίων στα οποία αυτές κυκλοφορούν τις κάνει ιδιαίτερα βολικές μιας και μπορούν να συνδυαστούν με οποιοδήποτε τύπο ντυσίματος casual, sporty, preppy ακόμα και bohemian έχοντας πάντα όμως κατά νου και το στυλ της ίδιας της εσπαντρίγιας που έχουμε επιλέξει να φορέσουμε.
Για σένα λοιπόν, που δε θέλεις να έχεις περιορισμό στο στυλ, και λατρεύεις το  mix ‘n’ match, ανακαλύψαμε 5 διαφορετικές περιπτώσεις που θα σου δώσουν έμπνευση για το πώς θα τις φορέσεις.

#Tip 1

Διάλεξε από την ντουλάπα το αγαπημένο σου denim jeans (ιδανικά skinny) και παίξε με ένα ζευγάρι εσπαντρίγιες σε έντονα χρωματιστά patterns που θα απογειώσουν το look σου. Τόλμησέ το ακόμα και με jean shorts! ?

#Tip 2
Ταιριάζουν «γάντι» με λευκές πουκαμίσες και carrot pants. Πρόσθεσε έντονα αξεσουάρ για να τονίσεις την γοητεία σου, και πες «όχι» στις αυστηρές γραμμές!

 

 

#Tip 3
Ανέδειξε την «girly» εικόνα σου, συνδυάζοντας τες με λουλουδάτα ή ακόμα και με cocktail φορέματα. Για ένα πιο chic σύνολο επέλεξε αυτές που δένουν στον αστράγαλο ή ακόμα καλύτερα τις wedges espadrilles.

 

 

#Tip 4

Ξέχασε σαγιονάρες ή σανδάλια… καλοκαίρι, νησί, μπικίνι και εσπαντρίγιες για να προσθέσεις την πιο ιδιαίτερη «πινελιά» στο beachwear look σου! 

 


#Tip 5
Εμπιστέυσου τις δίπατες ή δερμάτινες espadrilles για το επαγγελματικό ντύσιμο γραφείου, ώστε να πετύχεις μια πιο χαλαρή και σικάτη εικόνα. Ανταγωνίζονται επ’ άξια τις γόβες! 

 

 Υιοθέτησε το στυλ της Alessandra κάνοντας κλικ στην εικόνα!

 

Θέλεις κι εσύ «στυλάτα» βήματα; Ανακάλυψε τη συλλογή από εσπαντρίγιες της Toms, της Rivieras και της Ralph Lauren στο cosmossport.gr σε μοναδικές τιμές!

  
  
  
Επιστροφή