Γυμνάσου χρησιμοποιώντας απλώς τη…βαρύτητα!

Μπορεί να το λες είτε έλλειψη χρόνου, είτε χρημάτων, είτε εξοπλισμού…Σε καμία περίπτωση όμως, δεν δέχομαι ότι το έχεις πάρει απόφαση να ξεκινήσεις γυμναστική κι επειδή υπάρχει κάποιος λόγος σαν τους παραπάνω, θα αποθαρρυνθείς και θα τα παρατήσεις!

Υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος γυμναστικής και είναι πάρα πολύ απλός. Θα χρειαστείς μόλις το σώμα σου και φυσικά…τη βαρύτητα!

Ναι, σωστά κατάλαβες! Οι ασκήσεις σωματικού βάρους λοιπόν, περιλαμβάνουν από πολύ απλές, μέχρι και πολύ σύνθετες ασκήσεις που χρησιμοποιούν αρθρώσεις και μύες. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψεις λίπος, θα χτίσεις μύες και φυσικά θα αυξήσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό.

Πάμε να δούμε μερικές απλές ασκησούλες, τις οποίες μπορείς να τις κάνεις οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή;

Push ups

“Να κάνουμε push ups…push ups…” όπως λέει και το άσμα, τα push ups είναι μία πολύ καλή επιλογή! Τοποθέτησε απλώς τα χέρια σου στο πάτωμα, κράτα το σώμα σου ίσιο και ξεκίνα να κάνεις έλξεις από την αρχική σου θέση προς το πάτωμα και το αντίθετο!

Τώρα αν είσαι πιο τολμηρός τύπος…δοκίμασε να τοποθετήσεις τα χέρια σου ή τα πόδια σου σε ύψος, όπως μία καρέκλα ή ένα παγκάκι. 😉

Wall sit

Το λέει και η φράση! Ακούμπα την πλάτη σου στον τοίχο και σκέψου ότι υπάρχει μια νοητή καρέκλα. Ξεκίνα λοιπόν να κατεβαίνεις μέχρι τα γόνατά σου να μην ξεπερνούν το πέλμα σου και…μείνε!

Πρόσεξε οι μηροί σου να είναι παράλληλοι με το έδαφος!

Squats

Ναι, αυτά που πονάνε μετά από την 5η επανάληψη! Στάσου λοιπόν με τα πόδια σου ανοιχτά και παράλληλα, τον κορμό σου ίσιο, τα πέλματά σου ελαφρώς προς τα έξω και ξεκίνα να κατεβαίνεις όσο πιο χαμηλά μπορείς…

Συμβουλή μου; Κοίτα ευθεία και πρόσεξε τα γόνατα να μην πέφτουν μπροστά!

Plank

Θυμήσου την στάση που παίρνεις για τα push ups, με την μόνη διαφορά ότι τώρα θα πρέπει να στηριχτείς στους βραχίωνές σου. Και όταν λέω στηριχτείς το εννοώ! Δεν κάνεις έλξεις, απλώς πρέπει να παραμείνεις με σταθερή λεκάνη, παράλληλα με το πάτωμα και ίσιο σώμα για κάποια δευτερόλεπτα.

Μην ξεχάσεις να σφίξεις τους κοιλιακούς σου, ώστε να μην επιβαρύνεις τη μέση σου!

Bear crawl

Λοιπόν…Θα υποθέσω ότι το μάντεψες σωστά κι έκανες εικόνα το περπάτημα της αρκούδας! Χρησιμοποίησε τα χέρια και τα πόδια σου ταυτόχρονα και ξεκίνα τις βόλτες μέσα στο δωμάτιο!

Όσο πιο χαμηλά περπατάς, τόσο το καλύτερο! 😉

Burpees

Η συγκεκριμένη άσκηση φημίζεται, καθώς είναι λίγο πιο απαιτητική. Σκέψου περίπου έναν συνδυασμό των παραπάνω ασκήσεων. Είσαι στην αρχική σου θέση όρθιος-ια, χαμηλώνεις σαν squat, περνάς σε στάση push up, κάνεις ένα push up, σηκώνεσαι και αναπηδάς!

Ναι…και όλο αυτό είναι μία επανάληψη μόλις! Φαντάσου τα αποτελέσματα αν το επαναλάβεις αρκετές φορές. Σε έπεισα;

Crunches

Ή αλλιώς τα γνωστά ροκανίσματα. Τοποθέτησε ένα μαλακό στρώμα γυμναστικής, ή μία πετσέτα, ή χρησιμοποίησε ακόμα και το χαλί, ξάπλωσε ανάσκελα, σφίξε κοιλιακούς και ανέβα! Επανέλαβε αρκετές φορές, με γρήγορο ρυθμό και πέτυχες!

Για να μην κουράσεις τον αυχένα σου, προτείνω να κοιτάς το ταβάνι καθώς ανεβαίνεις!

Sprint

Ε αυτό πλέον θα σου φανεί παιχνιδάκι! Αν βρίσκεσαι σε κλειστό χώρο, επέλεξε ένα σημείο εκκίνησης, ένα σημείο τερματικό και τρέχα από το ένα στο άλλο συνεχώς! Αν πάλι είσαι σε εξωτερικό χώρο, τα πράγματα είναι πολύ απλά!

Δεν θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εκτός βέβαια τα αντικείμενα που βρίσκονται γύρω σου. 😛

Υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα σου! Αν κάποια σου φαίνεται εύκολη, αύξησε απλώς τις επαναλήψεις. Αν σου συμβαίνει το αντίθετο και δυσκολεύεσαι – ειδικά στην αρχή – μείωσε τις επαναλήψεις. Τέλος, μην ξεχνάς σε καμία περίπτωση να κάνεις διατάσεις!

Βάλε λοιπόν την φαντασία σου, δυνατή μουσική, φόρεσε σωστά παπούτσια και…καλά αποτελέσματα!

 

Προετοιμάσου κατάλληλα για το πρόγραμμά σου κάνοντας απλώς ένα κλικ στο Cosmos Sport!

 

  
  
  
Επιστροφή