Εσύ γνωρίζεις τα πάντα για τον κορυφαίο παίχτη του ΝΒΑ Stephen Curry;

Έλα, παραδέξου το! Κάθε φορά που βλέπεις και εσύ τον Stephen Curry νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, αλλά κάθε φορά καταφέρνει και σε διαψεύδει. Ο τύπος σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό με τα μαγικά κόλπα του και παρακάτω σου έχουμε ότι χρειάζεται να ξέρεις, για τον κορυφαίο παίχτη του ΝΒΑ!

Γεννήθηκε στο Άκρον του Οχάιο

Ο Curry γεννήθηκε στο Ohio τον Μάρτη του 1988 αλλά μεγάλωσε στη Charlotte, όπου και πήγε σχολείο.

 

“Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”

Ξέρουμε από που πήρε ο Stephen το ταλέντο του… και φυσικά προέρχεται από τον πατέρα του. Ο Dell Curry είχε μια καριέρα στο ΝΒΑ που διήρκησε 16 χρόνια, ενώ και ο αδελφός του Curry, ο Seth, είναι στους Dallas Mavericks.

 

Όταν αποφοίτησε δεν συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες

Ναι, καλά διάβασες! Ο Curry όταν τελείωσε το γυμνάσιο, είχε ύψος κάπου στο 1.82m και δεν συνάντησε μεγάλο ενδιαφέρον από κολέγια, για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Τελικά, αποφάσισε να πάει στο Davidson.

 

Το 2012 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο αξίας 44$ εκατομμυρίων

Και όμως, είναι ένα από τα πρώτα ονόματα που θα σου έρθουν στο μυαλό, αν όχι το πρώτο, όταν ακούς για ΝΒΑ αλλά εκείνος έχει το 57ο καλύτερο συμβόλαιο του ΝΒΑ.

Μια από τις αιτίες για τις χαμηλές απολαβές του είναι η επέκταση του συμβολαίου του, που υπέγραψε το 2012 σε μια σεζόν με χαμηλές επιδόσεις και λίγες συμμετοχές, λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με τον αστράγαλό του.

 

Όταν ήταν μικρός συμμετείχε σε διαφήμιση μαζί με τον πατέρα του


Ακόμα και εκεί είναι ο ίδιος με τώρα! Η διαφήμιση ήταν της Burger King, ενώ είχε εμφανιστεί και σε ένα επεισόδιο της σειράς Off the Hardwood. Βλέποντάς τα πιστεύουμε ότι και σαν ηθοποιός θα γινόταν μεγάλος σταρ!

 

Έχει τα δικά του παπούτσια

Μα φυσικά, όπως και κάθε άλλος μεγάλος παίχτης του ΝΒΑ έτσι και ο Curry, δεν θα μπορούσε να μην έχει τα δικά του signature παπούτσια. Συνεργάζεται με την Under Armour, η οποία τον άρπαξε από την Nike και τα sneakers του δεν θα μπορούσαν να είναι πιο cool!

 

Έβαλε 1000 τρίποντα σε 369 παιχνίδια στα 26 του

Κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ σε 88 παιχνίδια ήταν ο Dennis Scott, στα 29 του.

 

Κάθε φορά που κάνει λάθος, τρώει πρόστιμο από… την μητέρα του

Η μητέρα του Curry, κάθε φορά που ο γιος της κάνει πάνω από τρία λάθη σε έναν αγώνα, τον χρεώνει 100$ για κάθε λάθος! Σε κάθε παιχνίδι που κάνει λιγότερα λάθη αφαιρούνται 100$ από το σύνολο. Η μητέρα του παίρνει τα χρήματα στο τέλος κάθε σεζόν και πάει μαζί με τον Curry για ψώνια!

 

“I can do all things…”

Όταν ο Stephen ήταν στο κολέγιο, έγραφε στα παπούτσια του τη φράση: “I can do all things…”, που το είχε πάρει από την επιστολή του απόστολου Παύλου προς τους Φιλιππήσιους  “Philippians 4:13”. Αν παρατηρήσεις το Curry One της Under Armour θα βρεις αυτή τη φράση στη γλώσσα του. Εμείς του απαντάμε: “Off course you can Steph!” ?

 

Φοράει πάντα τη φανέλα με τον αριθμό “30”

Προς τιμήν του πατέρα του Dell Curry, που φορούσε και αυτός το ίδιο νούμερο όταν έπαιζε στο ΝΒΑ.

 

Φοράει το προστατευτικό μασελάκι τα τελευταία 9 χρόνια

Άρχισε να το φοράει σε έναν αγώνα του Davidson με το Citadel, όπου δέχτηκε αγκωνιά στο στόμα και χρειάστηκε ράμματα. Στο επόμενο παιχνίδι έπαιξε υποχρεωτικά με μασέλα και γρήγορα του έγινε συνήθεια. Σε κάθε αγώνα έχει μαζί του τρεις μασέλες και έχουν γεύση λεμόνι! 😀

 

Έχει το παρατσούκλι “Chef Curry”

Οι φίλοι του στο ΝΒΑ των αποκαλούν “Chef Curry”, ωστόσο εμείς πιστεύουμε ότι του ταιριάζει περισσότερο το nickname που είχε στο κολέγιο: δολοφόνος με το παιδικό πρόσωπο.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που σίγουρα δε γνώριζες για τον πιο hot παίχτη του ΝΒΑ. Δες τη συλλογή μας με τα sneakers του Curry εδώ!

 

  
  
  
Επιστροφή