Βελτίωσε τώρα τη σωματική αλλά και την ψυχική σου κατάσταση με το outdoor training!

Είναι χειμώνας ή καλοκαίρι, βρέχει ή νιώθεις τον ήλιο να σε καίει και όμως…  εκείνοι είναι πιστοί στα ραντεβού τους. Οι outdoor training lovers ξέρουν τι κάνουν και σε προκαλούν να πάρεις και εσύ τους δρόμους, απολαμβάνοντας τα οφέλη της προπόνησης σε εξωτερικούς χώρους!

Η προπόνηση σε εξωτερικό χώρο έχει απήχηση, κυρίως σε άτομα που εργάζονται σε κλειστούς χώρους, και περιλαμβάνει εναλλακτικές μορφές άσκησης με κύριο άξονα τις ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπου εναρμονισμένες απόλυτα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. 

Τι, όμως, σου προσφέρει το outdoor training και γιατί είναι τόσο διάσημο; 

Ποικιλία ασκήσεων

Περιλαμβάνει μεγάλη γκάμα ασκήσεων, όπως: τρέξιμο, ασκήσεις δύναμης με το σωματικό βάρος ή με τη βοήθεια φυσικών εμποδίων (π.χ σκαλοπάτια, πάγκος κ.λ.π.).  

 

Βελτιώνει την ψυχολογία σου

Βασικό, κυρίως για όσους έχουν ανάγκη να ξεφύγουν από τη ρουτίνα. Το τρέξιμο και η προπόνηση στην φύση ή σε κάποιον άλλο εξωτερικό χώρο, θα σε ανεβάσει, θα απομακρύνει τις αρνητικές σκέψεις και θα βελτιώσει την αυτοπεποίθησή σου.

 

Εναλλαγή παραστάσεων

Για εσένα που βαριέσαι εύκολα και δε θέλεις να κάνεις τα ίδια και τα ίδια σε έναν κλειστό χώρο ή στο γυμναστήριο η λύση είναι μια: προπονήσου έξω. Θα αλλάζεις συνεχώς παραστάσεις, ενώ αν αλλάζεις συχνά το πρόγραμμά σου δε θα βαρεθείς ποτέ!

 

Μειώνει τις φλεγμονές και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όσο περισσότερο προπονείσαι τόσο μειώνεται το στρες, οι φλεγμονές στο σώμα σου και ενισχύεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

 

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σου

Η σωστή έκθεση στον ήλιο μπορεί να σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλύτερα, αφού το φως βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού.

 

Αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης D

Η βιταμίνη D ή “η βιταμίνη του ήλιου” παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας όταν η ηλιακή ακτινοβολία έρχεται σε επαφή με το δέρμα μας. Βοηθά στην πρόσληψη του καρκίνου, στην παραγωγή τεστοστερόνης, στην οστική πυκνότητα, προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδης βλάβες και αναστέλλει τη δημιουργία μελανώματος. Τι άλλο θέλεις; 😉

Καις περισσότερες θερμίδες

Η αντίσταση του αέρα καθώς τρέχεις ή κάνεις ποδήλατο ή ο ανώμαλος, πλάγιος δρόμος θα μεγαλώσουν το επίπεδο δυσκολίας και αυτό σημαίνει ότι θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, σε σχέση με την προπόνηση στο γυμναστήριο.

 

Χαμηλό κόστος

Δεν χρειάζεται να έχεις κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό για να προπονηθείς σε εξωτερικό χώρο. Απλά ντύσου, φόρεσε τα παπούτσια σου και βγες έξω με θετική διάθεση.

 

Αυτά ήταν λοιπόν, τα σημαντικότερα οφέλη του outdoor training. Εσύ ακόμα να πειστείς να το δοκιμάσεις; Δες την συλλογή μας με τα μεγαλύτερα brands (adidas, Asics, Mizuno, New Balance, Nike, Puma, Reebok, Under Armour) εδώ!

  
  
  
Επιστροφή