Βόλεϊ: Το άθλημα που γυμνάζει σώμα και μυαλό!

Από παιδί θυμάσαι να σου δίνουν μία μπάλα για να παίξεις…εσύ ή που θα την κλοτσούσες, ή που θα την πετούσες μακριά με τα χέρια σου! Έχεις σκεφτεί ότι αν συνέβαινε το δεύτερο ίσως κάτι να σήμαινε αυτό;

Το βόλεϊ είναι από τα πιο αγαπημένα αθλήματα των μικρών και μεγάλων! Κι αυτό συμβαίνει καθώς, πέρα από το πνεύμα συνεργασίας που χαρίζει – όπως όλα τα ομαδικά αθλήματα άλλωστε – σε κάνει να νιώθεις την λαχτάρα να “σώσεις” την μπάλα ή να επιτεθείς με ένα θεαματικό άλμα που θα χαρίσει πόντους στην ομάδα σου!

Αυτό σημαίνει αρχικά, ότι βελτιώνεται το νοητικό σου επίπεδο, αφού ο χρόνος για να σκεφτείς πως θα αντιδράσεις στην θέα της μπάλας να έρχεται κατά πάνω σου, είναι μόλις μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου! Και όπως καταλαβαίνεις, αυτά τα κλάσματα θα παίξουν βασικό ρόλο στην διαμόρφωση του παιχνιδιού.

Παράλληλα, θα δεις εντυπωσιακά αποτελέσματα στον συντονισμό ματιών-χεριών. Ναι πέρα από την εγρήγορση στην οποία βρίσκεται ο εγκέφαλος, σε άψογη εγρήγορση θα βρίσκονται και τα αντανακλαστικά σου. Κάτι που σίγουρα θα σε βοηθήσει και εκτός γηπέδου(!)

Βέβαια ένα ρητό λέει “νους υγιής εν σώματι υγιεί” κι αυτό δεν βγήκε τυχαία!

Σίγουρα έχεις δει πόσο τέλεια γυμνασμένο, ευλύγιστο σώμα έχουν οι παίκτες βόλεϊΕίναι μοναδικό στην αερόβια και στην εν αερόβια γυμναστική, καθώς απαιτεί συνολική συμμετοχή του σώματος.

Τα χέρια χτυπούν την μπάλα, τα πόδια τρέχουν για να την αποκρούσουν ή να κάνουν ένα ψηλό άλμα, ενώ ο κορμός θα βοηθήσει όλο το σώμα να πετύχει συγκεκριμένα χτυπήματα. Αυτό σημαίνει συνολική ενδυνάμωση των μυών. Μάθε επίσης, ότι για να βγει μία σωστή άμυνα, χρειάζεται χαμηλά πόδια έως και βαθύ κάθισμα – τέλειοι γλουτοί! 😉

Το καλύτερο απ’ όλα βέβαια, που δεν σου έχουμε πει ακόμα…είναι από τα πιο ασφαλή αθλήματα! Ναι, πέρα από κάποιους πιθανούς-αναμενόμενους μικροτραυματισμούς στα δάχτυλα και κάποια “τραβηγματάκια” στους ώμους, δεν θα έχεις καμία σωματική επαφή με τον αντίπαλο, αφού στην μέση είναι το φιλέ. Plus(+) ότι παίζεται σε ομαλό έδαφος, πράγμα που σημαίνει λιγότεροι κραδασμοί στο πέλμα!

Αν δεν το έχεις δοκιμάσει ακόμα, δεν έχεις παρά να ξεκινήσεις! Η ανακάλυψη της ομορφιάς του συγκεκριμένου αθλήματος θα σου δημιουργήσει ένα πλήθος συναισθημάτων και σίγουρα μετά την πάροδο του χρόνου θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, εγκεφαλικά και σωματικά!

Κάνε κλικ εδώ, δες την συλλογή μας για βόλεϊ, προετοιμάσου κατάλληλα και όπως λέει το μότο…Keep volleyball flying!

  
  
  
Επιστροφή