Πάρε την πρωτεΐνη σου με φυσικό τρόπο!

Πολλοί πίνουν νερό στο όνομά της, ακόμα περισσότεροι την έχουν κάνει τρόπο ζωής!

Η πρωτεΐνη είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο, που δεν θα έπρεπε να λείπει από την διατροφή κανενός.

Οι περισσότεροι την θεωρούν ως το θεϊκό συστατικό για ενδυνάμωση και “χτίσιμο” των μυών, το πιο σημαντικό όμως είναι, ότι η πρωτεΐνη δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε καθημερινά κι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό!

Και πριν τρέξεις να προμηθευτείς σκευάσματα πρωτεΐνης, να σου πούμε ότι μπορείς να την λαμβάνεις καθημερινά με φυσικό τρόπο και να την προσθέσεις χωρίς κόπο στην διατροφή σου!

 

Αυγά

Πολλοί τα φοβούνται, καθώς πιστεύουν πως ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης. Τα καλά νέα είναι ότι ναι μεν θα αυξηθεί η χοληστερίνη σου, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία ή στο σώμα σου! Αν πάλι δεν σε πείθουμε, μπορείς απλώς να αφαιρέσεις τον κρόκο που κατά κύριο λόγο περιέχει την χοληστερίνη.

Κάνε focus λοιπόν στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη-Β και στο ότι περιέχουν μία αρκετά καλή δόση πρωτεΐνης ανά μερίδα!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 13g

 

Μοσχαρίσιο κρέας

Ο καθένας που τρώει κρέας, γνωρίζει πολύ καλά πόσο απολαυστική είναι μία μπριζόλα. Πέρα από αυτό, έχει υψηλά επίπεδα σε ωμέγα-3 και φυσικά μία πολύ καλή δόση πρωτεΐνης!

Αν την εντάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, πολύ σύντομα θα δεις την όψη των μυών σου να βελτιώνεται και φυσικά την ενδυνάμωσή τους!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 23g

 

Αμύγδαλα

Σίγουρα έχεις αισθανθεί την ανάγκη για ένα σνακ μεταξύ των κυρίων γευμάτων σου. Μπορείς να το έχεις με τον πιο υγιεινό τρόπο…Δοκίμασε μία καλή χούφτα αμύγδαλα!

Σύμφωνα με έρευνες, αν φας λίγα αμύγδαλα, θα μειωθεί η όρεξή σου για σνακ την ίδια μέρα και εκτός την πρωτεΐνη που θα λάβεις, είναι πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης-Ε, φωσφόρου, σιδήρου, ασβεστίου και μαγνησίου. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Πρωτεΐνη ανά 100g: 21g

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος είναι σαν μια μαγική σφαίρα και το όπλο της…Η πρωτεΐνη! Εκτός αυτού βέβαια, αυτοί οι μικροί σπόροι είναι πλούσιοι σε στοιχεία όπως σελήνιο, μαγνήσιο, και βιταμίνη-Β.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να αλέσεις τους σπόρους και πολύ απλά να τους πασπαλίσεις πάνω από οποιοδήποτε φαγητό!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 18g

 

Βρώμη

Πρόκειται για μία εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βοηθάει στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και φυσικά τι άλλο; Μας δίνει την απαραίτητη ποσότητα πρωτεΐνης που χρειαζόμαστε σε ένα γεύμα!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 16g

 

Καζεΐνη

Πριν αναρωτηθείς τι είναι πάλι αυτό, θα σου πούμε απλώς ότι αποτελεί το 80% που βρίσκεται στο γάλα! Βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στο τυρί cottage και στο ελληνικό γιαούρτι. Τα μοναδικά αποτελέσματα της καζεΐνης προκύπτουν κυρίως από το πως απορροφάται και αφομοιώνεται!
Αξίζει επίσης να γνωρίζεις ότι αν την καταναλώσεις αργά το βράδυ, θα κάνει θαύματα στην ανάπτυξη των μυών και την αποκατάστασή τους από την άσκηση ενώ εσύ κοιμάσαι!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 86g

 

Γαλοπούλα ή Κοτόπουλο-φιλέτο

Για το τέλος αφήσαμε το αγαπημένο γεύμα για πολλούς με υψηλό ποσοστό πρωτεΐνης! Εκτός από νοστιμότατο γεύμα και ότι θα χτίσεις τους μύες που πάντα ονειρευόσουν, είναι και μία πολύ σημαντική-άπαχη πηγή όλων των απαραίτητων αμινοξέων.
Plus ότι μπορείς να προετοιμάσεις το συγκεκριμένο γεύμα με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους!

Πρωτεΐνη ανά 100g: 27g

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις top φυσικές τροφές με υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, που μπορείς να εντάξεις εύκολα στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Εμείς θα σου πούμε ότι σε πολύ καλά επίπεδα βρίσκονται επίσης, τα ψαρικά, τα όσπρια και οι ξηροί καρποί.

Βάλε λοιπόν την φαντασία σου, κάνε διάφορους διατροφικούς συνδυασμούς και δες το σώμα σου να μεταμορφώνεται με τον πιο φυσικό τρόπο!

  
  
  
Επιστροφή