Σκληρή προπόνηση; Ναι…φορώντας προϊόντα συμπίεσης!

Λατρεύεις το τρέξιμο είτε στο γυμναστήριο, είτε στον δρόμο. Έχεις κάνει τρόπο ζωής τις σκληρές προπονήσεις, καθώς κάθε φορά νιώθεις ότι κατακτάς καινούριους στόχους. Έχεις προνοήσει όμως για τον σωστό εξοπλισμό;

Ναι σωστά άκουσες! Όταν λέμε “εξοπλισμό” δεν εννοούμε μόνο τα παπούτσια ή το T-shirt που θα φορέσεις στην προπόνηση, αλλά και κάτι που ίσως σου διαφεύγει…τα προϊόντα συμπίεσης (!)

Αρχικά, αξίζει να σημειώσουμε ότι η τεχνολογία τους είναι να εφαρμόσουν συγκεκριμένη πίεση, στα σημεία που χρειάζεται, για να πετύχουν δύο βασικά αποτελέσματα:

  • Μείωση της κόπωσης κατά την άσκηση, καθώς και γρήγορη αποκατάσταση μετά από αυτήν, αφού περιορίζουν την ταλάντωση και δόνηση των μυών και των τενόντων.
  • Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος στην περιοχή εφαρμογής, ώστε να προκύπτει μείωση της συσσώρευσης γαλακτικού οξέως και γρήγορη απομάκρυνσή του, μέσω της κυκλοφορίας του αίματος από τους μύες που “δουλεύουν”.

Ακόμα ένας τομέας που θα βοηθήσουν τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι ο ψυχολογικός! Όσο περνάει η ώρα τρέχοντας και φορώντας συμπιεστικά στις περιοχές που χρειάζεται, νιώθεις να σου παρέχουν εξαιρετική υποστήριξη, ενώ σου δίνουν ώθηση να τρέξεις λίγο πιο γρήγορα. Πράγμα που σημαίνει καλύτερη εμφάνιση στον αγώνα και αύξηση των επιδόσεών σου! 😉

Όλα καλά ως εδώ, ένα σημαντικό κομμάτι που πρέπει όμως να προσέξεις, είναι να βρεις το σωστό μέγεθος! Η σωστή επιλογή είναι βασικό στοιχείο για να δουλέψεις στο μέγιστο, αφού η μεγαλύτερη πίεση θα προκαλέσει πρόβλημα στην σωστή κυκλοφορία του αίματος, ενώ η μικρότερη πίεση δεν θα βοηθήσει στην σωστή εφαρμογή των ιδιοτήτων της συμπίεσης.

Αυτό που ίσως σε ανησυχεί είναι πώς θα αντέξεις με την ζέστη, να φοράς και συμπιεστικές κάλτσες ή μανίκια…Η CompresSport προέβλεψε για τις δικές σου ανησυχίες και με σιγουριά σου λέμε, ότι θα μπορείς να τα φοράς και το καλοκαίρι, καθώς το υλικό τους είναι ειδικά κατασκευασμένο για να “αναπνέει” σωστά και να στεγνώνει γρήγορα!

Tip: Μην φοβηθείς το κρύο και την βροχή! Φόρεσε το δικό σου συμπιεστικό τις πιο κρύες μέρες, κάτω από τα ρούχα σου για περισσότερη ζεστασιά.

Τα συμπιεστικά λοιπόν, είναι ιδανικά κυρίως για ιατρικούς σκοπούς, κι έπειτα για αθλητικές προσπάθειες! Θα σου χαρίσουν μοναδική συμπίεση και υποστήριξη κατά τον αγώνα/ προπόνηση, ενώ μετά θα επιτύχεις γρήγορη αποκατάσταση και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος!

Προετοιμάσου κατάλληλα για την επόμενη έντονη προπόνησή σου με ένα κλικ εδώ!

  
  
  
Επιστροφή