Pilates: 6 ασκήσεις για τέλειο σώμα!

“Σε 10 μαθήματα νιώθεις τη διαφορά, σε 20 τη βλέπουν οι άλλοι και σε 30 έχεις καινούργιο σώμα”, αυτή είναι η φράση που μας έχει μείνει από τον εμπνευστή του pilates!

Η μέθοδος αυτή, απαιτεί έντονη σωματική προσπάθεια και πνευματική συγκέντρωση! Αυτό που με κέρδισε σε αυτό το είδος άσκησης, ήταν ότι συνδύαζε ασκήσεις για ελαστικότητα με τη μυϊκή ενδυνάμωση(!)

Το μόνο που έχω να πω είναι… καθαρίστε το μυαλό σας και ας αρχίσουμε! 😉

Κάντε.. κυκλάκια!

Yeap καλά ακούσατε! Αν ζηλεύετε τα γραμμωμένα πόδια των διάσημων, καιρός να τα αποκτήσετε κάνοντας με το πόδι σας αργές κυκλικές κινήσεις, προσέχοντας το υπόλοιπο σώμα να μένει ακίνητο. Αρχίστε με 10 σετ στο κάθε πόδι και αν αντέχετε επαναλάβετε!

 

Αντίθετο χέρι, αντίθετο πόδι

Αν θέλετε να δείτε το πίσω μέρος σας στα ύψη, πείτε ναι στις αντιθέσεις! Πάρτε ένα στρώμα, σφίξτε κοιλιακούς, ισορροπήστε και σηκώστε το ένα χέρι σας και συγχρόνως το αντίθετο πόδι σας.

 

Κοιλιακοί που σκοτώνουν

Όποιος είπε ότι με τη μέθοδο pilates δεν έκανε κοιλιακούς, μάλλον δεν τη δοκίμασε ποτέ! Το παρακάτω 10λεπτο πρόγραμμα ασκήσεων κοιλιακών, υπόσχεται να μεταμορφώσει τους μυς σας!

 

Ορκιζόμαστε στα… squats

Επειδή οι γλουτοί είναι το πιο δύσκολο σημείο, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες θα επιμείνουμε! Τα γνωστά μας καθίσματα – ή squats στον χώρο του fitness- είναι απλά must!

 

It’s Push up time!

Μην αμελείτε τα χέρια! Cobra push-ups, super hero pulses, wing flaps…Το ξέρουμε ότι αυτά μπορεί να σας είναι άγνωστα, γι’ αυτό τα συγκεντρώσαμε όλα σε ένα video! 😉

 

Pilates VS Ballet

Το ήξερες ότι πολλές ασκήσεις του pilates μπορούν να συνδυαστούν με ασκήσεις μπαλέτου; H Natalie Portman ορκίζεται σε αυτές και αν θέλεις και εσύ το “Black Swan” body σου, άρχισε με το παρακάτω video!

 

Tip: Μην βιάζεσαι να τις τελειώσεις! Θα πρέπει να εκτελείς τις ασκήσεις πάντα σε αργούς ρυθμούς και να δίνεις ιδιαίτερη βάση στην αναπνοή καθώς είναι σημαντική.

Τα 30 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να αγαπήσεις το Pilates και την άσκηση! Καλή σου αρχή 🙂

 

Μπορείς να δεις τη συλλογή μας για Pilates εδώ !

  
  
  
Επιστροφή