Ζηλεύεις το σερβίς της Σερένα Γουίλιαμς; Μάθε τα μυστικά του τένις εδώ!

Είσαι και εσύ  ένας/μια από αυτούς που ζηλεύουν το σώμα της Σερένα Γουίλιαμς ή εκείνο του Ναδάλ, αλλά δεν το έχεις πάρει ακόμα απόφαση να αρχίσεις τένις; Εδώ σου έχουμε ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να πεισθείς να ξεκινήσεις.

Το τένις ξεκίνησε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα σε κάποια μοναστήρια με τους μοναχούς να παίζουν ένα άθλημα μέσα στους διαδρόμους, που θεωρείται πρόγονος του τένις. Αργότερα θεσπίστηκαν κανόνες και το άθλημα έγινε γνωστό σε Ευρώπη και Αμερική και απέκτησε χιλιάδες θαυμαστές. Θεωρείται αριστοκρατικό σπορ, αλλά πλέον δεν απευθύνεται σε λίγους.

Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας, αλλά όσο μικρότερος αρχίσεις το τένις τόσο καλύτερη τεχνική θα αποκτήσεις.

Επίσης, έρευνες έχουν δείξει ότι οι παίχτες του τένις έχουν περισσότερο σθένος, αισιοδοξία και αυτοεκτίμηση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη, να θυμώσουν και να αγχωθούν.

Επειδή το τένις απαιτεί εγρήγορση και τακτική σκέψη, μπορεί να δημιουργήσει συνδέσεις μεταξύ του εγκεφάλου και έτσι να επιτύχει τη συνεχή ανάπτυξη του εγκεφάλου, ενώ βοηθά στην ανάπτυξη θετικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας.

Όμως, ποια σημεία του σώματός σας γυμνάζει;

Το τένις γυμνάζει κυρίως τα χέρια, τους καρπούς και τους ώμους. Επιπλέον, δυναμώνει όλους τους μύες των ποδιών και του κορμού και συμβάλει στην ενδυνάμωση των οστών, γι’ αυτό θα δεις να το προτιμούν άτομα με οστεοπόρωση.

Τι εξοπλισμό χρειάζεστε;

Βασικό αξεσουάρ του τένις είναι η ρακέτα και το μπαλάκι. Για εσένα που σκέφτεσαι ακόμα να ξεκινήσεις, μπορείς να αγοράσεις μια πιο φθηνή ρακέτα και μετά μπορείς να πάρεις μια πιο επαγγελματική. Μια ρακέτα μπορεί να κυμαίνεται από 50-150€. Οι αρχάριοι πρέπει να προτιμούν ελαφριές ρακέτες (οι άνδρες μέχρι 300 γρ. βάρος και οι γυναίκες μεταξύ 250 και 280 γρ.) με αρκετά μεγάλο εμβαδόν κεφαλής, ώστε να μειώνεται η πιθανότητα αποτυχημένου χτυπήματος. 

Όσον αφορά τα παπούτσια, υπάρχουν ειδικά παπούτσια που είναι ενισχυμένα στα σημεία που το πόδι καταπονείται περισσότερο. Στο πάνω μέρος καλό θα ήταν να έχουν πλέγμα για να αερίζεται το πόδι, ενώ η εξωτερική σόλα πρέπει να παρέχει ικανοποιητική πρόσφυση.
 

Tips:
Όμως, όπως σε κάθε άθλημα έτσι και στο τένις… don’t forget: Η σωστή προθέρμανση είναι το παν. Μπορείς να ξεκινήσεις με 10-15’ τρέξιμο και, φυσικά, με διατάσεις, κυρίως για τα χέρια. Μετά το τέλος της προπόνησής σου κάνε αποθεραπεία για να χαλαρώσουν οι μύες σου και για να μπορείς να σηκωθείς από το κρεβάτι την επόμενη μέρα. 😉

Εσύ ακόμα να πεισθείς να ξεκινήσεις; Δες τη δική μας συλλογή για το τένις, για τους άνδρες, για τις γυναίκες και για τα παιδιά!

  
  
  
Επιστροφή