Μην χάνεις χρόνο…Γυμνάσου στο σπίτι!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η γυμναστική είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Καθώς όμως η καθημερινότητα είναι απαιτητική, κάποιοι δεν έχουν αρκετό χρόνο για να πηγαίνουν σε κάποιο γυμναστήριο ή να εξασκήσουν κάποιο σπορ.

Κι επειδή πιθανώς να βρίσκεσαι κι εσύ στην ίδια θέση… Είχες σκεφτεί ότι θα μπορούσες να γυμνάζεσαι στο σπίτι;

Το μόνο που θα χρειαστεί, είναι να κάνεις κάθε άσκηση με προσοχή, ώστε να αποφευχθούν ανεπιθύμητοι τραυματισμοί και…να έχεις κάποιον βασικό εξοπλισμό!

Ας δούμε κάποιες επιλογές.

 

Βαράκια ή μπάρα αεροβικής

Είναι καλή επιλογή για εσένα που θες να τονώσεις τους μύες σου, να δυναμώσεις τον κορμό, τα χέρια αλλά και όλο το σώμα σου, συνδυάζοντας σωστά διάφορες ασκήσεις.

Tip: Αν είσαι αρχάριος, προτίμησε μικρά βάρη από 1 έως 3 κιλά.

 

Λάστιχα

Θα τα δεις με διαφορετικά χρώματα κι αυτό γίνεται όχι για να διαλέξεις ποιο σου ταιριάζει, αλλά για να ξεχωρίζεις την δύναμη που θέλει το καθένα για να τεντώσει! 😉

Tip: Αν δεις ότι όσο ασκείσαι γίνεται όλο και πιο εύκολο το τέντωμά τους, μπορείς να κάνεις συνδυασμό λάστιχων ώστε να αυξήσεις την αντίσταση!

 

Μπάλα γυμναστικής

Όχι δεν θα παίξεις μέσα στο σπίτι με την συγκεκριμένη μπάλα, θα παίξεις με τους κοιλιακούς σου! Μπορείς να κάνεις διάφορα σετ κοιλιακών τονώνοντας παράλληλα και τον κορμό σου, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε ως στρώμα για τους κοιλιακούς, είτε σαν κάθισμα για τις ασκήσεις με βάρη.

Tip: Η επιλογή της διαμέτρου της μπάλας, εξαρτάται από το ύψος σου!

 

Δίζυγο ή μονόζυγο

Αν είσαι αρχάριος ίσως δυσκολευτείς λίγο, στην συνέχεια όμως θα δεις μοναδικά αποτελέσματα σε όλο το σώμα!

Tip: Κράτα συνεχώς τους κοιλιακούς σου σφιγμένους ώστε να μην τραυματιστεί ο κορμός σου. 😉

Για εσένα που θες το γυμναστήριο στο σπίτι σου… έχουμε και συνέχεια!

 

Διάδρομος

Εκεί θα εξασκήσεις (αν θες) τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης, που δεν είναι άλλος από το τρέξιμο. Επίσης είναι τέλεια επιλογή για ζέσταμα συν του ότι θα αποκτήσεις άψογα γραμμωμένα πόδια, είτε περπατώντας, είτε τρέχοντας!

Tip: Έλεγξε την σταθερότητα του διαδρόμου και δοκίμασέ τον πριν επενδύσεις σε αυτόν!

 

Ελλειπτικό

Θα νιώθεις σαν να καλπάζεις στον αέρα. Είναι τέλεια επιλογή για αεροβική άσκηση και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα σε πόδια και χέρια!

Tip: Μην ξεκινήσεις με μεγάλη αντίσταση για να μην πιαστείς.

 

Ποδήλατο

Ίσως το πιο ασφαλές όργανο, αφού κάθεσαι! Θα είναι επίσης τέλεια επιλογή για αερόβια άσκηση ή ζέσταμα.

Tip: Αν έχεις πρόβλημα με γόνατα ή αρθρώσεις, καλό θα ήταν να μην κάνεις πεντάλ με μεγάλη αντίσταση, για να μην επιβαρυνθείς.

 

Πολυόργανα και πάγκοι

Επιτρέπουν μεγάλο εύρος ασκήσεων και δεν θα βαριέσαι ποτέ, αφού μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς και να γυμνάσεις ομοιόμορφα όλο το σώμα! Εκτός αυτού θα έχεις την δυνατότητα να σηκώσεις πολλά κιλά- εφόσον έχεις φτάσει σε ένα καλό επίπεδο- όπως θα έκανες και στο γυμναστήριο.

Tip: Ξεκίνα με χαμηλά βάρη που δεν θα επιβαρύνουν μέση και μύες, και αύξησε σιγά σιγά τις επαναλήψεις ή τα βάρη!

 

Όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, ο καθένας από εμάς μπορεί να αφιερώσει έστω και 20′ της ημέρας, για άσκηση ακόμα και στο σπίτι. Το μόνο που χρειάζεται είναι στόχοι, όρεξη και δυνατή μουσική! 😉

Εμείς σήμερα θα ψάξουμε τον εξοπλισμό που μας ταιριάζει και από αύριο ξεκινάμε…Εσύ;

Κάνε κλικ εδώ και βρες τον εξοπλισμό που σου ταιριάζει!

  
  
  
Επιστροφή