You will survive! Ο χειμώνας έφτασε… και τώρα;

Χειμώνιασε και εσύ ακόμα να βρεις τα ιδανικά ρούχα και που θα σε κρατήσουν ζεστό και θα σε προστατεύσουν από την κακοκαιρία; Εμείς σου έχουμε την λύση και σου προτείνουμε μια λίστα με όλα τα απαραίτητα ρούχα και αξεσουάρ για ultimate προστασία από την κορυφή μέχρι τα νύχια!

1. Μαντήλια & κασκόλ, σκουφάκια

Τα μαντήλια προσφέρουν μοναδικό στυλ. Μπορείς να τα βρεις σε πολλά σχέδια και χρώματα ενώ μπορούν να φορεθούν με πολλούς τρόπους για να καλύψουν τις ανάγκες που έχεις κάθε στιγμή. Μπορείς να τα φορέσεις σαν κουκούλα στο ύφος της ερήμου, σαν πειρατικό μαντήλι, στο μέτωπο ή στον καρπό κ.λ.π. Είναι απίστευτα βολικά και πλέον μπορείς να τα βρεις εξοπλισμένα και με κορυφαίες τεχνολογίες για προστασία από την υγρασία και τη βροχή στις ακραίες καιρικές συνθήκες. Αν πάλι είσαι από τους κλασικούς, τα σκουφάκια και τα κασκόλ σου προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη κάλυψη και πιο γρήγορη εφαρμογή, ενώ μπορείς επίσης να τα βρεις σε πολλά σχέδια και με καινοτόμες τεχνολογίες.

2. Γάντια

Για να διατηρείς τα χέρια σου ζεστά μπορείς να επιλέξεις γάντια. Για επιπλέον προστασία, διάλεξε να είναι κατασκευασμένα με αδιάβροχο υλικό και, για εσένα που δεν μπορείς ούτε λεπτό χωρίς την mobile συσκευή σου, τα ειδικά touchscreen γάντια με τη χρήση ενός αγώγιμου υλικού στους αντίχειρες σου δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιείς το touchscreen κινητό σου ανεμπόδιστα.

3. Baselayers

Λεπτά και μεσαία πάχους ρούχα (ισοθερμικά) που βασικός τους ρόλος είναι να απομακρύνουν τον ιδρώτα από το δέρμα και είναι υποαλεργικά. Καλό θα ήταν να εφαρμόζουν στο δέρμα, για μεγαλύτερη λειτουργικότητα, και να είναι ελαστικά και ανθεκτικά. Απέφυγε τα ρούχα που είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, καθώς δεν στεγνώνουν εύκολα και όταν βραχούν βαραίνουν.  

4. Midlayers

Το layering είναι βασικό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Μπορείς να διαλέξεις ένα πιο λεπτό jacket που να έχει fleece επένδυση και μόλις ζεσταθείς να το βγάλεις.

5. Κάλτσες

Αν νομίζεις ότι με το να προμηθευτείς μόνο ένα ζευγάρι καλά μποτάκια είσαι καλυμμένος τότε κάνεις λάθος. Απέφυγε τις βαμβακερές κάλτσες, γιατί δε στεγνώνουν εύκολα και έχουν περιορισμένη μονωτική ικανότητα, και προτίμησε κάλτσες με μάλλινη σύνθεση, συνθετικές από ειδικές υφαντικές ίνες. Για extra άνεση επέλεξε κάλτσες χωρίς ραφές που θα εξασφαλίσουν μειωμένους ερεθισμούς.

6. Jacket

Είτε είσαι ένας από εκείνους που αναζητούν την περιπέτεια και λατρεύεις τις χειμωνιάτικες εξορμήσεις στα βουνά είτε θες να παραμένεις απλά ζεστός όλο τον χειμώνα το βασικότερο που χρειάζεσαι είναι ένα καλό jacket. Τo ιδανικό jacket μπορεί να έχει fleece επένδυση, επένδυση από πούπουλα και να είναι αδιάβροχο. Αν πάλι αναζητάς την απόλυτη προστασία μπορείς να επιλέξεις ένα μπουφάν εξοπλισμένο με τεχνολογίες όπως DryVent, Gore-Tex ή ακόμα από  Nike Tech Fleece. 

7. Παπούτσια

Βροχή, λάσπη, κρύο, απότομες και τραχιές επιφάνειες. Χωρίς τα κατάλληλα παπούτσια δε θα μπορέσεις να κάνεις ούτε βήμα. Καλό θα είναι να επιλέξεις ένα trail παπούτσι με τραχτερωτή εξωτερική σόλα, για να σου χαρίσει πρόσφυση, υλικό εσωτερικά που θα σου προσφέρει μόνωση και ζεστασιά και αδιάβροχο, ανθεκτικό υλικό στο πάνω μέρος για αδιάβροχη προστασία και προστασία από τα στοιχεία.

8. Παντελόνι

Γενικά, επέλεξε ένα παντελόνι που να είναι ανθεκτικό και δεν σχίζεται εύκολα. Το ύφασμά του καλό θα ήταν να είναι υδρόφοβο για προστασία από τη βροχή και να έχει φαρδιά εφαρμογή που θα σου επιτρέπει να κινείσαι με άνεση.

Tip: για ακραίες καιρικές συνθήκες μπορείς να φορέσεις και ένα ισοθερμικό κολάν κάτω από το παντελόνι.

9. Backpack

Πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει την τροφή σου και κάποια επιπλέον ρούχα. Μην επιλέξεις ένα μεγάλο σε όγκο σακίδιο γιατί θα σε εμποδίσει να κινείσαι με τον ρυθμό που θέλεις, ενώ ιδανικά τα αδιάβροχα υλικά και τα λουράκια με επένδυση δίνουν επιπλέον άνεση και προστασία και οι εξωτερικές θήκες σε βοηθούν να βρεις εύκολα τα αντικείμενα που χρειάζεσαι.

10. Γκέτες

Σημαντικό αξεσουάρ είναι οι γκέτες. Χρησιμοποιούνται για να καλύψουν το πάνω τμήμα της μπότας και της κνήμης. Εμποδίζουν τη λάσπη και το χιόνι να περάσει στο εσωτερικό και προστατεύει το κάτω τμήμα του παντελονιού.

Με τα παραπάνω ρούχα και αξεσουάρ δε θα συναντήσεις κανένα εμπόδιο στις χειμερινές σου περιπέτειες. Δες την συλλογή μας για τον άνδρα, τη γυναίκα και το παιδί!

  
  
  
Επιστροφή