RALPH LAUREN, O ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ

Ralph Lauren, ο σχεδιαστής που διαμόρφωσε την αμερικανική βιομηχανία μόδας!

Πριν γίνει γνωστός, ο σχεδιαστής που ταύτισε το όνομά του του με τη προσιτή πολυτέλεια, εργαζόταν σε μια επιχείρηση με γραβάτες. Μια ημέρα είπε στο αφεντικό του πως είχε σκεφτεί να σχεδιάσει μια νέα σειρά και εκείνος του απάντησε: «Ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για σένα»!

Ο νεαρός τότε Lauren το πήρε για κομπλιμέντο, ενώ πολλά χρόνια μετά κατάλαβε ότι ήταν ειρωνεία. Στο τέλος όμως δικαιώθηκε αφού ολόκληρος ο πλανήτης έμαθε για το εβραιόπουλο από το Μπρονξ, που διαμόρφωσε την αμερικανική βιομηχανία μόδας και να έδωσε στο sport casual ντύσιμο, την ρετρό πινελιά που του έλειπε.

29lauren-hp-master1050
Κατά την πρώτη του εργασιακή εμπειρία ως υπάλληλος στα Brooks Brothers, πουλούσε κοστούμια σε χρηματιστές και φορέματα σε γυναίκες της καλής κοινωνίας. Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα σχεδίασε τελικά την νέα σειρά του με τις γραβάτες (αυτές που είχε κοροϊδέψει το αφεντικό του) και τις πούλησε σε υψηλή τιμή σε ένα πολυκατάστημα. Έτσι εξασφάλισε το αρχικό κεφάλαιο για την επιχείρησή του, η οποία δεν περιορίστηκε στα ρούχα αλλά εκτάθηκε στις τσάντες, στα παπούτσια, στα γυαλιά ηλίου και στα είδη για το σπίτι.
Δεν πήγε στο πανεπιστήμιο και δεν σπούδασε, κατάφερε όμως να κάνει ένα πράγμα: να σχεδιάσει κομψά, καθημερινά ρούχα χωρίς όμως να είναι επιτηδευμένα.
Χάρη στο εξαιρετικό του γούστο και την προσωπική του φιλοσοφία, δημιούργησε ένα brand που στηρίζεται σε ρούχα με στυλ, καλή ποιότητα αλλά σε προσιτή τιμή, ώστε ακόμα και ο απλός άνθρωπος να μπορεί να τα αγοράσει.

Aγοράστε τη συλλογή εδώ! 

  
  
  
Επιστροφή