Air Jordan 5 Retro: Ένα εμβληματικό μοντέλο μπάσκετ ξαναγεννιέται

Η ομάδα των ΗΠΑ στοχεύει στο χρυσό για άλλη μια φορά στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών του φετινού καλοκαιριού, και η Nike ετοιμάζεται για τα γεγονότα του Ρίο ντε Τζανέιρο με μια ειδική έκδοση του Air Jordan 5 Retro!

Τα συναντήσαμε για πρώτη φορά το 1990 και από τότε ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά!  Η σημερινή limited έκδοσή του αφιερωμένη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, επαναφέρει τη διάφανη σόλα και το θρυλικό σχέδιο, που άλλαξε τότε τους κανόνες του παιχνιδιού. Εμπνευσμένο από το μαχητικό αεροπλάνο Mustang του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αυτό το εμβληματικό μοντέλο αποδίδει φόρο τιμής στο μπασκετικό στυλ.

Lets take a closer look 😉
• Μη αποψιλωμένο δέρμα και Durabuk στο επάνω μέρος, για κορυφαία εφαρμογή και αίσθηση
• Εξωτερική σόλα από καουτσούκ με μοτίβο ψαροκόκαλο, για πρόσφυση
• Εσωτερική επένδυση για σφιχτή, άνετη εφαρμογή
• Εύκαμπτες αυλακώσεις στην εξωτερική σόλα για μεγαλύτερη ευελιξία
• Ενσωματωμένες μονάδες αερόσολας στο μπροστινό μέρος και στη φτέρνα, για προστασία από τις προσκρούσεις

What about their story?
Από τη στιγμή που πέτυχε το νικητήριο καλάθι με το οποίο η Βόρεια Καρολίνα κατέκτησε το Εθνικό Πρωτάθλημα των Η.Π.Α., ο Michael Jordan βρέθηκε και παρέμεινε στο προσκήνιο της μπασκετικής μας συνείδησης. Κατέκτησε το παρκέ το 1985 φορώντας τα αρχικά Air Jordan I και έθεσε ένα νέο πρότυπο απόδοσης και στυλ, ξεπερνώντας τους κανόνες της κατηγορίας και τη θέληση των αντιπάλων του, αλλά και καταφέρνοντας να αποτυπωθεί στη φαντασία των οπαδών σε όλο τον κόσμο. Συνεχώς εξελισσόμενη, ακόμα και όταν βρίσκεται στο απόγειο της φαντασίας, η σειρά Air Jordan συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία επιλογή στα παπούτσια για μπάσκετ.

  
  
  
Επιστροφή