Κολύμβηση: H Βασίλισσα των Ασκήσεων!

Την αποκαλούν “Βασίλισσα των Ασκήσεων ” και όχι άδικα! Είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψεις θερμίδες, να εκτινάξεις τον μεταβολισμό σου στα ύψη και όλα αυτά χωρίς να καταπονήσεις τις αρθρώσεις σου!

Ποιο είναι όμως το μυστικό της συστατικό;

Μα φυσικά ο συνδυασμός της καρδιαγγειακής άσκησης με τη μυϊκή  ενδυνάμωση! Ένα ρητό που παίζει πολύ με όσους ασχολούνται με το άθλημα είναι: “Μια δρομέας έχει υπέροχα πόδια, μια φανατική της yoga απίστευτους κοιλιακούς και μια κολυμβήτρια όλο το πακέτο” 😉

 

 

Οι fan αυτού του σπορ γυμνάζουν πόδια, ώμους, τρικέφαλους μέση, γοφούς και όλα αυτά σε κάθε προπόνηση! Η εμπειρία μου με το άθλημα μπορεί να επιβεβαιώσει της φήμες που λένε, ότι για να το αρχίσεις χρειάζεσαι πραγματικά τρία πράγματα: Μαγιό, σκουφάκι και γυαλιά!

 

Μπορείς να ξεκινήσεις με μια βουτιά στη θάλασσά– για να δεις αν σου πάει το άθλημα- και να συνεχίσεις με μια εγγραφή στο κοντινότερο κολυμβητήριο! Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να έχεις επιδόσεις χρυσού ολυμπιονίκη για να δεις αποτελέσματα!

 

Τα καλά αυτά νέα μας έρχονται από μια έρευνα, που έγινε στο πανεπιστήμιο της Ιντιάνα ανάμεσα σε κολυμβητές και μη. Οι έρευνα έδειξε ότι οι πρώτοι είχαν πιο γυμνασμένους μυς, λεπτότερη μέση και γοφούς!

Με μόλις μια ώρα κολύμβησης μπορείς να κάψεις μέχρι και 700 θερμίδες, καθώς το νερό είναι  περίπου 800 φορές πιο πυκνό από τον αέρα(!) Πολλοί πιστεύουν ότι θα μπορούν από την πρώτη κιόλας προπόνηση, να κολυμπήσουν συνεχόμενα για μισή έως μια ώρα. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι…-Sorry, guys!

 

Αυτό συμβαίνει κυρίως διότι οι πνεύμονές σου, πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό είδος αναπνοής από αυτό που έχεις στη στεριά. Το κλειδί για να έχεις καλύτερα αποτελέσματα είναι να έχεις επιμονή και να μη κολλάς σε ένα είδος άσκησης!

 

Καλό είναι να εναλλάσσεις διαφορετικά στάδια κολύμβησης, για να μη βαλτώνεις σε ένα είδος. Δοκίμασε ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο και πεταλούδα και απλά άλλαζε μετά τη σειρά!

 

Λοιπόν τι περιμένεις το σκουφάκι σου, το μαγιό σου και.. κάνε μια βουτιά και για εμάς! 😉

 

Μπορείς να δεις την κολυμβητική συλλογή μας εδώ!

  
  
  
Επιστροφή