Αύξησε τις επιδόσεις σου στην προπόνηση… Δε θέλει κόπο θέλει τρόπο!

Δεν είναι μυστικό ότι η άσκηση αποτελεί για πολλούς αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής τους και τα οφέλη της είναι τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά.  Οι αθλητές και οι φανατικοί της γυμναστικής έχουν ένα πολύ συγκεκριμένο πλάνο διατροφής και άσκησης, ενώ προγραμματίζουν τα γεύματά τους πολύ προσεκτικά, για να πετύχουν την επιθυμητή τους απόδοση!

Πριν τη προπόνηση

Ιδανικά δεν είναι καλό να γυμνάζεσαι με άδειο στομάχι. Για να αποφύγεις τις κράμπες και τις διάφορες στομαχικές ενοχλήσεις το τελευταίο σου γεύμα θα πρέπει να είναι 1-4 ώρες πριν από τη προπόνησή σου, ώστε ο οργανισμός σου να το έχει χωνέψει.

Τι θα πρέπει όμως να προτιμήσεις για γεύμα; Γενικά προτιμώνται τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και με μειωμένο ποσοστό λίπους και φυτικών ινών, καθώς είναι εύπεπτες για τον οργανισμό. Mερικοί συνδυασμοί τροφίμων, που μπορείς να καταναλώσεις είναι: οι ξηροί καρποί, η μπανάνα, τα πολύσπορα κράκερς και οι μπάρες με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων.

 

Μετά τη προπόνηση

Το σημαντικότερο γεύμα κάποιου που θέλει να χάσει λίπος και να χτίσει μυς, είναι αυτό που λαμβάνει μετά από μια προπόνηση. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να το καταναλώσεις 30-60 λεπτά μετά τη προπόνηση σου.  Το πρώτο που πρέπει να κάνεις είναι να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου, με κάποιο ενεργειακό ποτό ή τζελ με ηλεκτρολύτες για να αποκαταστήσεις τις «ζημιές».

Το αμέσως επόμενο είναι να δώσεις στον οργανισμό σου μια καλή δόση από πρωτεΐνες ή και υδατάνθρακες. Μια καλή πηγή πρωτεϊνών είναι το κρέας, το ψάρι και τα αυγά. Δυστυχώς όμως η στιγμή που η πρωτεΐνη, θα έχει χωνευτεί και θα είναι κατάλληλη να χρησιμοποιηθεί από τον οργανισμό σου θα πάρει αρκετή ώρα, οπότε χάνει και το νόημά της. Μια καλή λύση είναι η χρήση πρωτεϊνικής σκόνης για αποκατάσταση. Μπορείς να την ανακατέψεις με νερό ή γάλα και να επιλέξεις ανάμεσα από τις διάφορες γεύσεις, που κυκλοφορούν. Έτσι θα είσαι σίγουρος, ότι ο οργανισμός σου θα την απορροφήσει και θα την καταναλώσει την στιγμή που τη χρειάζεται.

Last but not least… Το σημαντικότερο είναι να μάθεις το σώμα σου και το πως αυτό αντιδρά στη προπόνηση και την άσκησή σου, ώστε να προσαρμόσεις τη διατροφή σου ανάλογα με τις ανάγκες σου!

 

Mπορείς να αυξήσεις τις επιδόσεις σου με τα συμπληρώματα διατροφής SiS. Δες τη συλλογή  εδώ!

  
  
  
Επιστροφή